Son dakika: İlk Corona Virüs aşısının fiyatı belli oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: İlk Corona Virüs aşısının fiyatı belli oldu

Son dakika.. Reuters’in duyurduğuna göre, Avrupa Birliği, Pfizer ve BionTech’e 225 milyon doz koronavirüs aşısı için doz başına 10 avro ödemeyi kabul etti. İlk etapta 300 milyon doz için 4,65 milyar avro ödeme yapmayı planlayan AB’nin yüz milyonlarca doz aşıyı garanti altına almak için 10 milyar dolardan fazla ödeme yapabileceği öğrenildi.

Takip Et

Avrupa Birliği'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro (Yaklaşık 42 milyar Türk lirası) ödeyeceği açıklandı.

Reuters haber ajansının Avrupa Birliği (AB) ile aşı şirketleri arasındaki görüşmelerde yer alan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, AB, 225 milyon doz aşı için doz başına Pfizer ve BionTech’e 10 avro (11.84 dolar) ödemeyi kabul etti. Şirketlerin tek doz için belirlediği 12 avrodan indirim yaptıkları kaydedildi.

AB yetkilisi, AB’nin Pfizer-BioNTech ve CureVac tarafından geliştirilen yüz milyonlarca aşı adayını garantiye altına almak için 10 milyar dolardan fazla ödeme yapabileceğini söyledi.

Yetkili, bunun 200 milyon doz için 3,1 milyar avroya (3,7 milyar dolar) varan bir toplam fiyat anlamına geleceğini; anlaşma kapsamında 100 milyon doz aşı daha satın alınırsa toplam bedelin 4,65 milyar avroya yükseleceğini söyledi.

Anlaşma, şirketlerin aşıyı ABD’ye satması durumunda AB’ye tazminat verilmesini de öngörüyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin