Son dakika, İdlib'te karanlık gece: Çok sayıda şehidimiz var


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika, İdlib'te karanlık gece: Çok sayıda şehidimiz var

Son dakika: İdlip’te şiddetli çatışmaların çıktığı ve Türk askeri üssünün saldırıya uğradığı iddia ediliyor. Sosyal Medyada en az 60 askerimizin şehit olduğuna ilişkin bilgiler ve paylaşımlar yapılıyor. Ancak bu bilgiler doğrulanmadı. Erdoğan Saray'da Acil güvenlik toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu MYK’yı topluyor.. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pentagon, Bakan Esper ile Bakan Akar görüşmesine ilişkin açıklamasında, "İdlib’de Türkiye ile birlikte çalışmanın yollarını aradıklarını" ifade etti. Güvenlik kaynakları: İdlib'de bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.. Son dakika haberine göre; Hatay Valisi Rahmi Doğan, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" dedi.

Takip Et

HATAY VALİSİNDEN İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Hatay Valisi Doğan, İdlib'deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur." ifadelerini kullandı.

Yapılan son dakika açıklamasında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla bir güvenlik toplantısı gerçekleştirmiştir. 2 saat önce başlayan toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilmiştir" denildi.

1709 SURİYE REJİM UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 10 Şubat 2020 tarihinden bu yana bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. 55 tank 3 helikopter, 15 zırhlı araç ve 29 obüs imha edildi.

AKAR ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Bakan Akar ve ABD’li mevkidaşı Esper, İdlib sorunun çözümü başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu.

PENTAGON'DAN İDLİP-TÜRKİYE AÇIKLAMA
Pentagon, Bakan Esper ile Bakan Akar görüşmesine ilişkin açıklamasında, "İdlib’de Türkiye ile birlikte çalışmanın yollarını aradıklarını" ifade etti.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin