Heybeliada'da yangın kontrol altına alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Heybeliada'da yangın kontrol altına alındı

Son dakika haberine göre; İstanbul Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale yapılması için gemi sevk edildi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada üçüncü yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” çağrısında bulundu. Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıktığını açıklanırken çıkan yangın sonrası Heybeliada deniz ulaşımına kapatıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45’de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Takip Et

Gelen bilgilere göre İtfaiye ekipleri destek olarak oraya yönlendirilmiş durumda. Anadolu İtfaiyesi'nin söylediği büyük bir yangın. Yangın Bostancı sahilinden gözükebiliyor.

Son dakika: Heybeliada Yanıyor
Son dakika: Heybeliada Yanıyor

Yoğun duman Anadolu Yakası'ndan net bir şekilde görülüyor.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Son dakika: Heybeliada Yanıyor
Son dakika: Heybeliada Yanıyor

 
İstanbul Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale yapılması için gemi sevk edildi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada üçüncü yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” çağrısında bulundu.
Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alınan bilgiye göre, Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45'de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

VALİLİK: İKİ FARKLI NOKTADA YANGIN ÇIKTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır.

Son dakika: Heybeliada Yanıyor
Son dakika: Heybeliada Yanıyor


* Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir.

VATANDAŞLAR ZİNCİR OLUŞTURDU

Hava söndürme uçakları, helikopter ve yerden itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında vatandaşlar da zincir oluşturarak yardım etti. Vatandaşlar ellerinde bidonlar ve kovalarla yangına su taşıdı. Zincir oluşturan vatandaşların su dolu bidonları elden ele taşımaları kameraya yansıdı.

İBB, ÇOK SAYIDA ARAÇ VE HELİKOPTERLE MÜDAHALE ETTİ

İBB ekipleri, Orman Bakanlığı ile birlikte yangına müdahale ederken, aynı bölgede ikinci bir yangın ihbarı geldi.

İBB, daha büyük olduğu görülen ikinci orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 42 araç ve yüzlerce personelle müdahale etti.

İMAMOĞLU: TÜM ADALAR’A GEÇMİŞ OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Orman Bakanlığı ve Harp Okulu ekipleriyle beraber yapılan çalışmayla yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Son dakika: Heybeliada Yanıyor
Son dakika: Heybeliada Yanıyor

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

* İBB İtfaiyemiz 3 helikopter, 42 araç ve yüzlerce personelle Heybeliada'daki yangına müdahale etmiş, Orman Bakanlığı ve Harp Okulu ekipleriyle beraber yapılan çalışmayla yangın kontrol altına alınmıştır.

* Tespit ve soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Adalar'a geçmiş olsun.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ
Haber verilmesi üzerine bölgeye Heybeliada ve Anadolu Yakası’ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi.Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Heybeliada’daki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, “Heybeliada’daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi” dedi.

Son dakika: Heybeliada Yanıyor
Son dakika: Heybeliada Yanıyor

ERDEM GÜL’DEN ‘ACİL’ ÇAĞRI
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada üçüncü yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” çağrısında bulundu.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Heybeliada’da saat 17: 33’de başlayanorman yangınına 3 dakika sonra 17: 36’da ilk müdahale yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
Heybeliada’daki yangın ile ilgili açıklama yapan Valilik, “İki farklı noktada yangın çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin