Son dakika: HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e tahliye kararı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e tahliye kararı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin “ifade özgürlüğünün ihlal edildiği”ne ilişkin kararını dikkate alarak HDP'li Sırrı Süreyya Önder’in tahliyesine karar verdi. Sözde çözüm sürecinin kritik isimlerinden Yalçın Akdoğan geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. Dolmabahçe mutabakatı heyetindeki isimlerden HDP'li Önder hakkında aynı hafta verilen ihlal ve tahliye kararı dikkat çekti..

Takip Et

Son dakika: HDP'li Sırrı Süreyya Önder'İn tahliyesine karar verildi

Anayasa Mahkemesi, Kandıra’da tutuklu bulunan HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ifade özgürlüğünün “ihlal edildiğine” karar vermişti. Karar sonrası Önder’in tahliye edilmesi beklenirken, avukatları Anayasa Mahkemesi’yle yazışmaların beklendiğini belirtmişti. Savcılık bugün de Önder hakkında mütalaa istemişti.

Önder’in, tahliye kararının ardından serbest bırakılması bekleniyor.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında "terör örgütü üyeliği", "terör örgütü propagandası" ve "halkın kin ve düşmanlığa açıkça tahrik" suçlamalarıyla 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İddianamede Önder'in AKP hükümeitnden başlattığı sözde çzüm süreci döneminde İmralı heyeti üyesi olarak gittiği Kandil’de çekilen fotoğrafı ile Diyarbakır'daki Nevruz töreninde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubunu okuması da suç olarak yer almıştı.

Son dakika: HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e tahliye kararı
Son dakika: HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e tahliye kararı

Öte yandan Dolmabahçe mutabakatı üyeleri arasından yer alan dönemin başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı..  Hakkında tahliye kararı verilen HDP'li Önder de bu mutabakata imza atan heyet arasında yer alanlar arasındaydı..

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin