Son dakika: HDP'li 4 belediye başkanı gözaltına alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: HDP'li 4 belediye başkanı gözaltına alındı

Son dakika haberine göre, Van'ın Erciş ilçesinde Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin ile 3 kişi, Hakkari Belediye Başkanı HDP'li Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Başkanı HDP’li İrfan Sarı, polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Öte yandan Mardin'in Nusaybin Belediye Başkanı HDP'li Semire Nergiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Takip Et

Van'da operasyon;, PKK ve KCK silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında 4 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı.

Erciş'te operasyon; İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonda Belediye Başkanı Yıldız Çetin ile 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev, işyeri ve üst aramalarında, örgütsel doküman ele geçirildi.

Hakkari'de operasyon; İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabaha karşı Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın Bulak Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Kahraman, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yüksekova'da operasyon; Belediye Başkanı İrfan Sarı da aynı saatlerde polis tarafından Esenyurt Mahallesi'ndeki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 

Mardin Nusaybin'de operasyon;  Belediye Başkanı HDP'li Semire Nergiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Şüphelilerin ilgili emniyet müdürlüklerinde işlemleri devam ediyor

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin