Son dakika: Gazeteciler Pehlivan ve Ağırel cezaevine girdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Gazeteciler Pehlivan ve Ağırel cezaevine girdi

Son dakika haberi... Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze haberi nedeniyle gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel hakkında verilen cezalarının onanmasının ardından yeniden cezaevine girdi.. Barış Pehlivan ve Murat Ağırel cezaevine girmeden önce gazetecilere konuştu.

Takip Et

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze haberi nedeniyle gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in hapis cezalarına yönelik istinaf başvurusu reddedildi. Bu kararın ardından gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel cezaevine girecek ve denetimli serbestlikle prosedürünün gerçekleşmesini bekleyecek. Denetimli serbestlik raporunun hazırlanmasından sonra ise gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel cezaevinden çıkacak. 

Ceza infaz savcılığının yakalama kararı çıkarmasını beklemeden bizzat kendileri teslim olmak için başvuruda bulunan gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel bugün cezaevine gitmeden Odatv’ye konuştu. 

"BU KARA GÜNLER GEÇECEK"

Barış Pehlivan, “Sadece gazetecilik yaptığım için AKP döneminde üçüncü kez cezaevine giriyorum. Bu kara günler de geçecek” dedi. 

Murat Ağırel ise “Ceza infaz savcılığı yakalama kararı çıkarmadan biz kendimiz teslim oluyoruz. Gazeteciler kaçmaz. Ne kadar sürede denetimli serbestliği işleme koyacaklarını bilmiyoruz, bunu hep birlikte göreceğiz. Gazetecilerin cezalandırılmaya çalışıldığı bir süreç var. Susyamayacağız, korkmayacağız, alışmayacağız” açıklamasında bulundu.  

TEPKİ ÇEKEN KARAR: CEZALARI ONANDI
9 Eylül 2020'de ise tutuklu yargılanan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tahliyesine karar verildi. Ancak aradan 2 yıla yakın zaman geçti. Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılıç, Aydın Keser, Mehmet Ferhat Çelik’in hapis cezalarına yönelik istinaf başvurusu reddedildi. Haklarında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesin tarafından Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan verilen  4 yıl 8 ay 17 gün ve Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezaları onanmıştı

İstinaf Mahkemesi ret kararında “verilen mahkumiyet kararına karşı bu sanıklar müdafiilerinin istinaf taleplerinin yapılan incelemesinde istinaf başvuruların esastan reddine” ifadelerini kullanmıştı.

GAZETECİLERİN ÜZERİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN!
Davada Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nu savunan avukat Hüseyin Ersöz konuyla ilgili Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Barış Pehlivan hakkında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olan karar, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünün açık bir ihlaliydi. Ne yazık ki bugün bize tebliğ edilen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi kararı da bu ihlali pekiştiren ve gazetecilerin cezalarının önünü açan bir mahiyete sahip" demişti.

Ersöz, Pehlivan'ın cezasının onanması üzerine "Haklarındaki hüküm kesinleşmiş olan gazeteciler, infaz işlemleri için infaz savcılığına ve infaz savcılığı sonrasında da açık ceza infaz kurumuna gitmek durumunda kalacaklar" demişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin