Son Dakika: Erzincan'da deprem.. Şehir beşik gibi sallanıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son Dakika: Erzincan'da deprem.. Şehir beşik gibi sallanıyor

Erzincan'da saat 00.21 sularında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi, depremin ardından 3 artçı deprem daha meydana geldi.. Erzincan beşik gibi sallanıyor.. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. Erzincan'da 1939 yılı Aralık ayında 7.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş, 32.962 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100 bin kişi de yaralanmıştı.

Takip Et

Erzincan'da Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Mertekli Köyü olarak belirlediği deprem, saat 00.21'de oldu.

Yerin 1.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

SON DEPREMLER VE ERZİNCAN DEPREMİ İLE İLİGLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

5 ARTÇI DEPREM DAHA

Bu depremin ardından bölgede, büyüklükleri 2.0 ile 2.6 arasında değişen, beş artçı deprem daha meydana geldi.

ERZİNCAN DEPREMİ 1939 ARALIK AYI

26-27 Aralık 1939 tarihinde Erzincan’da oluşan çok şiddetli yer sarsıntısıdır. Yüzey dalgası büyüklüğü 7,9 richter ölçeği'ne göre büyüklüğü 7,2 olan deprem sonucunda toplam 32.962 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100.000 kişi de yaralanmıştı. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin