Hollanda'da Büyükelçisi Sınırdışı mı edildi: İlk resmi açıklama geldi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Hollanda'da Büyükelçisi Sınırdışı mı edildi: İlk resmi açıklama geldi

Son dakika... Erdoğan’ın, “Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim” açıklamasının ardından ilk hamle geldiği ve Hollanda Büyükelçisi'nin sınır dışı edildiği öne sürülmüştü.. Dışışleri yaptığı açıklamayla haberleri yalanladı. Alman Bild gazetesi ise, Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sınır dışı edildiği öne sürüldü.

Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim” açıklamasının ardından ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in sınır dışı edildiği ileri sürüldü.

Son dakika: Erdoğan'ın 'istenmeyen kişi' talimatı sonrası ilk hamle
Son dakika: Erdoğan'ın 'istenmeyen kişi' talimatı sonrası ilk hamle

Erdoğan: Talimatı verdim, 10 tane büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz Erdoğan: Talimatı verdim, 10 tane büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından büyükelçilerin dokunulmazlığının kaldırıldığı ve ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in sınır dışı edildiği iddia edildi.

Almanya, ABD, Fransa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın elçilerinin de sınır dışı edileceği belirtildi.

ALMAN BİLD GAZETESİ: SINIR DIŞI EDİLDİ

Alman Bild gazetesinin, Hollanda basınının Ankara’daki Hollanda Büyükelçisi’nin sınır dışı edildiğini duyurdu belirtildi.

Haberde ayrıca Almanya, ABD, Fransa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın elçilerinin de sınır dışı edileceği de öne sürüldü. Yaşanan bu gelişmenin ardından bu ülkelerin de başkentlerindeki Türk Büyükelçilerini her an sınır dışı edebileceği iddia edildi.

BAKANLIK HABERİ YALANLADI

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise habere ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin sınırdışı edildiği haberini yalanladı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine “Haber gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin