Erdoğan ve BDDK'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan ve BDDK'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Son dakika: AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FOX Ana Haber'in başarılı haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'dan sonra Fatih Portakal hakkında bir suç duyurusu da BDDK'dan geldi. BDDK'nın suç duyurusunda, 'Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz..' ifadeleri yer alırken, Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası istendi.

Takip Et

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FOX Ana Haber'in başarılı haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI NEDENİYLE'

Erdoğan'ın, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı için Portakal hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Son dakika: Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu
Son dakika: Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Erdoğan'dan sonra Fatih Portakal hakkında bir suç duyurusu da BDDK'dan

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, "İtibarın korunması" başlıklı 74. maddesinin, "Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz." hükmünü içerdiği hatırlatıldı.

PORTAKAL HAKKINDA 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bu hükme aykırılığın yaptırımının ise aynı Kanun'un 158. maddesinde düzenlendiği ve bu maddeye aykırı davrananların "bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası" ile cezalandırılmasının öngörüldüğü anımsatılan açıklamada, bu kapsamda Portakal hakkında Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Gerçeğe aykırı ve dedikodu niteliğindeki ifadelere ilişkin olarak bankalarımızın ve ekonomimizin itibarını zedeleyebilecek veya sektörümüze zarar verebilecek nitelikteki benzer paylaşımlar hakkında bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağı tabiidir." ifadesine yer verildi.

Fatih POrtakal'ın sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımı;

"Tekalifi Milliye hatirlatılıp “zor gunlerden geciyoruz” denilerek mevduati veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermis bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!"

Son dakika: Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu
Son dakika: Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin