Ege'de şiddetli deprem, İzmir, Manisa, Denizli ve Marmaris de sarsıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ege'de şiddetli deprem, İzmir, Manisa, Denizli ve Marmaris de sarsıldı

Son dakika Ege’de 6.3’lük bir deprem meydana geldi. Depremin şiddetinden korkan halk sokaklara döküldü.. Muğla'da AFAD'a göre deprem 01.31'de meydana geldi ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre de deprem 6.3 büyüklüğünde gerçekleşti. İlk bilgilere göre depremde can kaybı yaşanmazken bazı binalarda küçük çaplı hasarlar meydana geldi.. İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz vatandaşlara depremde hasar gören binalara girmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, çok şiddetli sarsıldık. Şu ana kadar bize gelen kötü bir durum yok, bilgileri topluyoruz açıklaması yaptı..

Takip Et

Muğla Bodrum’da deprem korkuttu. Korkan halk sokaklara döküldü. İlk tespitlere göre merkezi Orak Adası civarında olan ve 10 km derinlikte bulunan bir sarsıntı meydana geldi. Depremin büyüklüğü 6.3 olarak ölçüldü.

Deprem İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve bir çok bölgeden hissedildi ve uzun süre salladı.

AFAD depremin 01.31'de meydana geldiğini ve 6.3 büyüklüğünde olduğu duyurdu.

İzmir, Manisa, Denizli Aydın bir çok bölgeden hissedilen deprem uzun süre salladı. 

Deprem hasar son dakikaDepremin şiddetiyle bazı binalarda küçük çaplı hasarlar meydana geldi.. FOTO: SOSYAL MEDYA

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu.  İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz önemli uyarılarda bulundu. 6.3 şiddetindeki depremin ardından 3 tane 4 üzeri deprem kaydedilirken en büyüğü 4.6 olarak açıklandı.

Son dakika Depremler için buraya tıklayın
Son depremler için buraya tıklayın

ARTÇILAR SÜRÜYOR

6.3 şiddetindeki depremin ardından artçılar da sürüyor. 01.37 ve 01.52 ve 02.00'de 3 ayrı deprem daha meydana geldi. 4.3, 4.6 ve 4.1 şiddetindeki depremler yeniden paniğe sebep oldu. 

Son dakika Deprem İzmir Muğla Bodrum

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON: ÇOK ŞİDDETLİ SARSILDIK

Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin