Son dakika: Dolar 8.05 TL'yi aşarak tarihi rekor kırdı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Dolar 8.05 TL'yi aşarak tarihi rekor kırdı

Son dakika. Dolar 8 TL'yi aşarak tarihi rekor kırdı.. Dolar kuru 8 liranın üzerine çıkarak, euro/TL de 9.50'yi aşarak tarihi zirvelerini yeniledi. Piyasalarda gözler açıklanacak veri takviminde olacak. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek.

Takip Et

Dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor.

TCMB’nin likidite adımları sonucunda gecelik faizler %14’lere yakınsarken küresel piyasalardaki satış baskısı ve dünyada ve Türkiye’de artan corona virüsü yayılımı da piyasada takip ediliyor. Dolar/TL haftaya 8.05’in üzerine çıkarak tarihi zirvesini yeniledi.

Son dakika: Dolar 8.05 TL'yi aşarak tarihi rekor kırdı
Son dakika: Dolar 8.05 TL'yi aşarak tarihi rekor kırdı

DOLAR 8.0563 (%1.02) - EURO 9.521 (%0.8)

Piyasada TCMB kararı haricinde yakından izlenen gelişmeler arasında ABD seçimleri, Brexit, corona virüsünde küresel ve lokal artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç öne çıkıyor. Öte yandan corona virüsünde yayılımı Türkiye’de de belirginleşirken Reuters’ta geçen hafta yayımlanan bir haberde ekonomiyi etkilemeyecek, dar kapsamlı tedbirlerin alınabileceğine dikkat çekiliyor.

DOLAR
Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan analizde, “Geçen perşembe günü Merkez Bankası’nın sürpriz diyebileceğimiz faiz kararı sonrasında 7.78 TL seviyelerinden sert şekilde yükselişe geçen ve 7.97 TL'nin üzerine çıkarak tarihi zirvesini geliştiren kurun haftayı yüzde 0,33 yükseliş ile 7,96 seviyesinde tamamladığı takip edildi. Teknik olarak incelediğimizde, kurun 7,97 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 7,99, 8,02 ve 8,05 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir.” denildi.

Ikon Menkul tarafından hazırlanan analize göre ise dolar/TL Asya seansında 7.98 seviyesine yakın bölgede fiyatlanmaya devam etti. Kurun iki önemli ve destek görevi gören hareketli ortalamaların üzerinde olduğu belirtilen notta, “Olası geri çekilmelerde öncelikle 8, akabinde de 21 günlük ortalamalar takip edilebilir. Seviye olarak ise olası geri çekilmelerde ilk olarak 7.8888 desteği izlenebilir.” denildi. 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin