Son dakika: Cuma dahil, Camilerde namaz kılmak ertelendi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Cuma dahil, Camilerde namaz kılmak ertelendi

Son dakika.. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip Corona virüs(Covid-19) tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Erbaş yaptığı açıklamada, Koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkana kadar cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir.. dedi.

Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle;

İnsanların toplu halde bulundukları mekanlar virüs için risk oluşturmaktadır. Ülkemizde vaka sayısının artmasıyla birlikte tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir.

Cami ve mescitlerde namazların cemaatle kılınmaya devam etmesi halinde virüsün artma ihtimali artmaktadır. İslam dini insanların hayatını tehlikeye atan uygulamalara asla izin vermez.

CAMİ VE MESCİTLERDE CEMAATLE NAMAZA ARA VERİLDİ

Dolayısıyıla koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesi gerekmektedir.

CUMA NAMAZI YERİNE ÖĞLE NAMAZI

Namazların cemaatle kılınması virüsün hızlı bir şekilde yayılmasına neden olmaktadır. Peygamber Efendimiz salgın hastalıklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştur. Koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkana kadar cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin