CHP, 24 Haziran Seçimleri ve Erdoğan'ın mazbatasının İptali için YSK'ya başvurdu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
CHP,  24 Haziran Seçimleri ve Erdoğan'ın mazbatasının İptali için YSK'ya başvurdu

Son dakika haberi... CHP, İstanbul'un 39 ilçesindeki seçimlerin ve 24 Haziran 2018 seçimlerinin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na(YSK) başvurdu. CHP Milletvekili Muharrem Erkek: "Bir şeyler olduysa eğer 24 Haziran'da da oldu. Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmek durumundalar.." açıklaması yaptı. İYİ Parti de İstanbul seçimlerinin 'tümünün iptal edilmesi' için tam kanunsuzluk iddiaasıyla YSK'ya başvurdu..

Takip Et

CHP İstanbul'un tamamında seçimlerim yenilenmesi talepli tam kanunsuzluk başvurusunu YSK'ya yaptı. Başvuru dilekçesinde; sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük tespiti nedeniyle İstanbul'un 39 ilçesinin tamamında seçimlerin iptali istendi. CHP, ayrıca 24 Haziran seçimlerinin de iptalini istedi.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı

CHP Milletvekili Muharrem Erkek: "Bir şeyler olduysa eğer 24 Haziran'da da oldu. Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız"

Erkek özetle şunları söyledi: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmelisiniz

CHP, İstanbul'daki ilçe seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu. Başvuru sonrası kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, tam kanunsuzluk gerekçesiyle başvurduklarını, bundan dolayı zaman aşımının söz konusu olmadığını söyleyerek, Bu kararınız doğruysa, bu kararın arkasındaysanız 24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmelisiniz" dedi.

İYİ PARTİ DE 'TAM KANUNSUZLUK' BAŞVUSURU YAPTI

İYİ Parti, 31 Mart İstanbul seçimlerinin 'tümünün iptal edilmesi' için tam kanunsuzluk iddiaasıyla YSK'ya itirazda bulundu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin