Son dakika: Berat Albayrak istifa etti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Berat Albayrak istifa etti

Son dakika.. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdeoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 'sağlık sorunları sebebiyle' istifa ettiğini duyurdu. Albayrak'ın siber saldırıya uğradığı ve istifasının gerçek olmadığı ise söylentiler arasında. Öte yandan bazı kaynaklar ise istifayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediğini bildirdi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Erdoğan'ın istifayı kabul etmeyeceğini ümit ettiğini söyledi. Gazeteciler de AKP'li kaynaklarından aldıkları bilgilere göre istifa haberini doğruladı. Albayrak'ın Instagram paylaşımının ardından gazetecilerin edindikleri bilgiler ve AKP'li isimlerin Erdoğan'a yaptığı çağrılar, istifanın gerçek olduğuna işaret ediyor

Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Bert Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Albayrak, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Berat Albayrak istifa etti
Son dakika: Berat Albayrak istifa etti

 

ALBAYRAK'IN HESABI HACKLENDİ Mİ?

Albayrak'ın Twitter hesabının da kapatıldığı görüldü. Bu durumdan yola çıkan bazı sosyal medya kullanıcıları, Albayrak'ın hesaplarının siber saldırıya uğramış olabileceği yorumunda bulundu.

Öte yandan Albayrak’ın Instagram hesabındaki istifa paylaşımının yoruma kapalı olması da dikkat çekti.

SAYMAZ VE AĞIREL: İSTİFA DOĞRU

Gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel, istifa haberinin doğru olduğu yönünde paylaşımlarda bulundu.

Son dakika: Berat Albayrak istifa etti
Son dakika: Berat Albayrak istifa etti

Murat Ağırel, "Güvendiğim bir kaynağımdan istifanın doğru olduğunu öğrendim" dedi.

5 YILDA İKİ BAKANLIK GÖREVİ
Berat Albayrak 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.


1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti.

2017 Anayasa referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükûmette Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin