AYM'den Demirtaş ve Eren Erdem için 'Hak İhlali' kararı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AYM'den Demirtaş ve Eren Erdem için 'Hak İhlali' kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Selahattin Demirtaş’ın ve Eren Erdem'in uzun tutukluluk başvurusunda oybirliği ile ihlal kararı verdi.

Takip Et

Selahattin Demirtaş tutukluluğun kanunda öngörülen azemi süreyi aşması, tutukluluk süresinin makul olmaması, tahliye talepleri ile tutukluluğa yönelik itirazların karara bağlanmaması incelemelerinin yapılmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle AYM'ye baçvurdu.

Demirtaş'ın başvurusunu değerlendiren AYM, oy birliği ile şu kararı verdi:

"Tutukluluğun makul süreyi aşması dolayısıyla, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine, Anayasa'nın 19.maddesinin 7. fıkrası kapsamındaki kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ve elli bin tl manevi tazminat ödenmesine karar verdi."

Anayasa Mahkemesi, vekalet ücretlerinden oluşan toplam dört bin 436 tl yargılama giderinin Demirtaş'a ödenmesine hükmetti. Kararın bir örneğinin de bilgi için 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

EREN ERDEM İÇİN HAK İHLALİ KARARI

Yüksek Mahkeme, CHP’li Milletvekili Eren Erdem için de hak ihlali olduğuna hükmederek, 30 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin