Son dakika: Arabistan'da çok sayıda prens tutuklandı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Arabistan'da çok sayıda prens tutuklandı

Suudi Arabistan'da en az 20 prensin daha Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emriyle tutuklandığı öne sürüldü. Uluslararası haber ajansları ve medya, yaşanan gözaltı operasyonlarının ardından 84 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Selman’ın hayatını kaybettiği ve Prens Selman’ın kontrolü sağlamak için bu operasyon emrini verdiği öne sürüldü. Sosyal medyada Kral Selman'ın ölümü üzerine bazı prenslerin asker destekli darbe girişiminde bulunduğu iddia ediliyor..

Takip Et

Suudi Arabistan'da ülke sınırlarındaki tüm giriş-çıkışlar durdurulduğu iddia edildi.

Sosyal medyada yer alan iddialara göre Suud Kralı Selman'ın öldüğü veya devlet içinde bir darbe kalkışması yaşanmakta olduğu yönünde.Sosyal medyada yer alan iddialara göre Suud Kralı Selman’ın öldüğü veya devlet  içinde bir darbe kalkışması yaşanmakta.An itibari ile, Suudi Arabistan sınırlarda tüm giriş-çıkışlar kapatıldı.

Son dakika: Arabistan'da çok sayıda prens tutuklandı
Son dakika: Suud Kralı Selman’in öldüğü İddia ediliyor.

Suud Kralı Selman’in öldüğü İddia ediliyor.

DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Middle East Eye haber portalı, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz’in (Prens Ahmed) tutuklanmasının ardından kraliyet ailesinden en az 20 kişinin daha veliaht prens Muhammed bin Salman’a ”darbe girişiminde” bulunduğu iddiaları üzerine tutuklandığını iddia etti.

Tutuklanalar arasında Prens Ahmed’in oğlu Prens Nayef bin Ahmed bin Abdulaziz, eski veliaht prens Muhammed bin Nayef ve onun üvey kardeşi Nawaf’ın da olduğu belirtildi.

SELMAN 2017 DE ÜST DÜZEY ÇOK SAYIDA İSMİ OTELE KAPATMIŞTI

2017 yılında üst düzey kraliyet ailesi üyeleri, bakanlar ve iş insanlarını gözaltına alan Prens Selman, bu isimleri başkent Riyad’daki Ritz-Carlton Oteli’nde gözaltında tutmuş ve haftalar sonra serbest bırakmıştı.

Son dakika: Arabistan'da çok sayıda prens tutuklandı
Veliaht Prens Selman’ın ülkede kontrolü sağlamak için operasyon emrini verdiği öne sürülüyor

TUTUKLAMA EMRİNİ KRAL SELMAN VERDİ

Middle East Eye'İN Haberinde, Veliaht Prens Muhammed’in tutuklattırdığı diğer prensleri kendisine darbe girişiminde bulunmak için aralarında Amerikalıların da olduğu yabancı güçlerle görüşmekle suçladığı ileri sürüldü. Tutuklama emrinin altında Kral Selman’ın da imzasının olduğu öne sürüldü.Eski Veliaht Prens Nayef’in ise çevresine kraliyet ödeneklerinin kesilmesinden yakındığı belirtilen haberde, tutuklamaların ardından Veliaht Prens Muhammed’in kraliyet ailesindeki diğer prenslerden Twitter’dan kendisine sadakatleri konusunda paylaşımda bulunmalarını istediği ve üç prensin sosyal medyada bu emri yerine getirdiği iddia edildi. 

 ARABiSTAN'DA İŞLER KARIŞTI: KRAL ÖLDÜ
Öte yandan yaşanan gözaltı ve operasyon dalgası yeni bir iddiayı da gündeme getirdi. Uluslararası haber ajansları ve medya, yaşanan gözaltı operasyonlarının ardından 84 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Selman’ın öldüğünü ve Prens Selman’ın kontrolü sağlamak için bu operasyonu sağladığı iddia edilirken Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bazı kaynaklar bu iddiaları yalanladı.

AFP’ye konuşan bir kaynak, “Kral sağlıklı ve iyi. Gözaltılar kraliyet ailesi içinde disiplini sağlamak için. Kontrol zaten veliaht prenste. İki prensin olumsuz davranışlarının birleşmesiyle bu operasyon düzenlendi” dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin