Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı!

Son dakika.. Tam Kapanmanın tepki çeken yasağında geri adım! Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol satış yasağının kaldırıldığı duyurdu. Aybaş, kişisel Twitter hesabından, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulundu. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı bir açıklama yayımladı. Özgür Aybaş'tan ise yeni paylaşımlar geldi. 

Takip Et

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında dün akşam başlayan tam kapanma sürecinde içki satışı yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Aybaş, kişisel Twitter hesabından “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” paylaşımında bulundu.

Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı
Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı

AKP Hükümeti, yayımladığı genelgeye alkol yasağını açıkça yazmadı. Ancak mülki idare amirleri sorular üzerine market ve bakkallara alkollü içki satışının yasak olduğu bilgisini verdi. Valiliklerden uzun uğraşların sonunda yasağı öğrenen marketler, içki reyonlarına astıkları afişlerle alkol satışlarının 17 gün boyunca yapılamayacağını halka duyurdu.

İçki satışı yasağının hukuki olmadığını ve bir karara dayanmadığını hatırlatan Aybaş, süpermarketlerde ve tekel bayilerinde içki satışının devam ettiğini kaydetti.

AKP'nin koronavirüsü gerekçe göstererek içki yasağı getirmesi tepki çekerken, polisin tekel bayilere imzalattığı belge ortaya çıkmıştı. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş da belge için tekel bayilere 'İmzalamayın' çağrısı yapmış ve "İçki satışının yasağı tekel bayilerine tebliğ edilmeye başladı hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır" demişti.

İÇİŞLERİ'NDEN 'SANSÜRLÜ' AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, ‘içki satışı yasağı’ ifadesine yer vermeden ‘uyarıda’ bulundu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı!
Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı!

“Kısıtlamalar ile ilgili açıklamamız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıffısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Özgür Aybaş'tan yeni paylaşımlar geldi. 

Aybaş, şunları kaydetti:

"Şuanda tekel bayilerini kapatmaya zorluyorlar hatta kapattırıyorlar zincir marketlerde alkol satışı serbest küçük esnaf tekel bayilerine baskı var .Tesk başkanı Bendevi Palandöken dün açıklama yaptı satış yapacağız diye binlerce esnafın başkanı o konuşmaya istinaden yasak yoktur.

Bizler yasaklara karşıyız zincir marketlerdede satılsın alkol tekel büfelerindede özel yaşama müdahale edilmesin sadece."

 

Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı!
Son dakika: Alkol satışı yasağı kaldırıldı!
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin