Son dakika: 6 ülkeye daha uçuşlar durduruldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: 6 ülkeye daha uçuşlar durduruldu

Son dakika haberi.. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs kapsamında alınan tedbirleri açıklarken 6 ülkeye daha uçuşlara karşılıklı olarak yasak getirildiğini açıkladı. Konuya ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar kapsamında saat 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşlar durdurulduğu ifade edildi

Takip Et

Sağlık Bakanı Koca, "Uçuş yasakları 14 ülke konmuştu. Bu yasağa 6 tane ülke daha ilave edildi. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle uçuşlar yarın saat 08.00 itibarıyla yasaklanmış olacak. Böylece uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20'ye çıkmış oldu" diye konuştu.

HANGİ ÜLKELERE UÇUŞ YASAK?

İlk etapta Çin, Güney Kore, İran, Irak ve İtalya'ya uçuş yasağı getirilmiş, daha sonra Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan seferler de karşılıklı olarak durdurulmuştu. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne getirilen yasaklarla birlikte bu sayı 20'ye yükseldi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin