Son dakika: 9 kahraman askerimiz şehit oldu 4 asker yaralı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: 9 kahraman askerimiz şehit oldu 4 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısının 9’a yükseldiğini, yaralı asker sayısının da 4 olduğunu açıkladı.

Takip Et

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit hava destekli kara harekatı bölgesinden acı haber geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölgedeki bir askeri üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan asker sayısının 9'a yükseldiğini, yaralı asker sayısının ise 4 olduğunu açıkladı.

"15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

Son dakika: 9 kahraman askerimiz şehit oldu 4 asker yaralı
Son dakika: 9 kahraman askerimiz şehit oldu 4 asker yaralı

MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.

* Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Son dakika: 9 kahraman askerimiz şehit oldu 4 asker yaralı
Son dakika: 9 kahraman askerimiz şehit oldu 4 asker yaralı

SOSYAL MEDYADA HAREKETE GEÇİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada şehit askerlerle ilgili provokatif amaçlı paylaşım yapan hesaplar hakkında gerekli tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı:

"Milletimizin Başı Sağ Olsun. Pençe Kilit Harekat Bölgesinde Şehit Olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; Şehit Ailelerimize, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum.

Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; vatan uğruna, ay yıldızlı şanlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahraman evlatlarımızın kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız. Bu hainlere yaptıklarının hesabını tek tek soracağız."

Ayrıca sosyal medyada yer alan provokatif paylaşımlarla ilgili de bir açıklama yaptı.

"ŞAHISLAR HAKKINDA YASAL İŞLEMLER YAPILACAKTIR"

Açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü Terör Örgütü’nün (BTÖ) hain saldırısında Şehit olan Kahraman Askerlerimize yönelik sosyal medyada "Provokatif amaçlı olarak" terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında gerekli tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bu şahıslar hakkında yasal işlemler yapılacaktır."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin