Somali'ye 30 milyon dolar hibede Berat Albayrak iddiası


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Somali'ye 30 milyon dolar hibede Berat Albayrak iddiası

SOL Parti eski genel başkanı Alper Taş, AKP'nin Somali'ye yaptığı 30 milyon dolar nakit hibe yardımının nedeninin, Erdoğan'ın damadı Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olduğunu öne sürdü. Taş, Somali'de bulunan ülkenin en büyük havalimanı olan Mogadişu Havalimanı'nın işletmesinin Albayrak grubunda olduğu belirterek dikkat çekici bir iddia ortaya attı.

Takip Et

SOL Parti eski genel başkanı Alper Taş'ın açıklamalrı şöyle;

Bir yandan vatandaşa İBAN numaraları gönderiliyor, afetten dolayı vatandaş yardıma çağırılıyor, diğer taraftan ise Somali'ye 30 milyon dolar hibe veriliyor. "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyebiliriz ama burada gördüğümüz AKP iktidarının dayattığı 19 yıl boyunca ideolojik, politik çizgi, bu çizgi ne? Örneğin İBAN örneğinde buna baktığımızda şunu görüyoruz, AKP kamuculuğun reddine dayanan bir parti ve devletin kamusal niteliğini bitirdi, kamucu niteliğini ve sosyal niteliğini bütünüyle bitirdi, özelleştirmeci ve piyasacı bir devlet anlayışla ile karşı karşıya kaldık.

İLGİLİ HABER

Şimdi bu devlet anlayışının gördük ki afetlere ilişkin herhangi bir hazırlığı yok ve bu afetler konusunda ayırdığı da herhangi bir kaynak yok, bunu pandemi de gördük yangın felaketinde gördük ve şimdi yine sel felaketinde görüyoruz kaynaklar kamunun kaynakları kamu için bü tür afetler için bir tarafa konulmamış bu konuda bir hazırlık yapılmamış ama kamunun kaynakları kamu çıkarı adına değil de, Özel çıkar adına kullanılmış aynı zamanda saray için kullanılmış, yandaş müteahhitler için kullanılmış ve yandaşlar için kullanılmış, kaynaklar tüketilmiş, hazine boşaltılmış ve vatandaş yardıma çağrılıyor, tırnak içinde yardıma çağrılıyor.

Diğer tarafta AKP'nin izlediği bir dış politikalar var,...

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin