Skandal! Hollanda Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Skandal! Hollanda Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti

Türkiye Hollanda arasında diplomatik skandal.. Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti. Bugün Rotterdam'a gideceğini açıklayan Çavuşoğlu "Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse, bizim çok büyük yaptırımlarımız olur" demişti. Geçtiğimiz günlerde Hollanda Başbakanı Mark Rutte ‘Çavuşoğlu laleleri görmeye gelebilir’ açıklaması yapmış ve büyük tepki almıştı..

Takip Et

Bugün Hollanda'nın Rotterdam kentine gidecek olan Bakan Çavuşoğlu, uçuş izninin iptal edildiğini, Bahçeşehir'de yaptığı konuşma sırasında açıkladı.

'ÇOK BÜYÜK YAPTIRIMLARIMIZ OLUR' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlarken şunları söylemişti:

 

İLGİLİ HABER

 

"AB Türkiye'yi oylamaya devam etmek istiyor. Almanya hatasını anladı! Şimdi de Hollanda var. Hollandalı Wilders Nazi gibi hareket ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı uçağı kaldırmamakla tehdit ediyor. Ama bugün gideceğim. Bir Wilders'in kuyruğuna takılmışlar. Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur. Biz ne yaparsak yapalım Türkiye bir şey yapmaz zamanları geçti artık.

BİR BENZERİ 2012 YILINDA DA YAŞANMIŞTI

Beş sene önce dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın petrol ve gaz konferansına katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, benzer bir şekilde Bağdat yönetiminin uçuş iznini iptal etmesiyle engellenmişti.

Yıldız’ı taşıyan uçak son dakikada gelen uçuş izniyle, rotası Kayseri'ye çevirmek zorunda kalmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin