Sigaraya bir zam daha: İşte güncel zamlı fiyatlar


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Sigaraya bir zam daha: İşte güncel zamlı fiyatlar

Son dakika haberi... Türkiye'deki sigara piyasasına hakim bir tütün markası ürünlerine zam yaptı. Philip Morris grubuna 2 TL zam geldi. Diğer sigara gruplarının da hafta içinde zam yapacağı belirtiliyor İşte güncel zamlı sigara fiyatları

Takip Et

Philip Morris grubu, 1 ay aradan sonra sigaralarına 2 lira zam yaptı. Son zamlarla birlikte en ucuz sigara fiyatı 23,5 liraya yükseldi.

Sigara firmaları en son geçtiğimiz ocak ayında zam yapmıştı. Bayilerin sosyal medyada paylaştığı listeye göre ilk zam Philip Morris grubu sigaralara geldi.

"DİĞER SİGARA FİRMASI DA ZAM YAPMAYA HAZIRLANIYOR"

Sigara zammı bugünden (13 Mart 2022) tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğer sigara gruplarının da hafta içinde zam yapacağı belirtildi.

Yeni fiyat listesi şöyle:

ENFLASYON SEPETİNE DOĞRUDAN YANSIYOR
Ocak ayında sigaraya gelen yüksek zamlarla birlikte sektörde ortalama paket fiyatı 18,7 TL'den yaklaşık 22,7 TL'ye yükselmişti.

Sigaranın enflasyon sepetinde alkolle birlikte yüzde 5 civarında bir ağırlığı bulunuyor. Ayrıca vergi yükü de oldukça fazla. Dolayısıyla fiyatlarındaki artış enflasyon oranına doğrudan yansıyor.

 ÖTV GELİRLERİ İÇİNDEKİ PAYI ARTIYOR
Geçtiğimiz yıl tütün ürünleri tek başına tüm vergi gelirlerinin neredeyse yüzde 6'sını sağlamıştı. Zamların yapıldığı ocak ayında ise tütün mamüllerinden toplanan ÖTV  yüzde 74 artışla 5,3 milyar TL'den 9,2 milyar TL'ye yükselmişti.

Alkol ve tütün ürünlerinden toplanan ÖTV ise yüzde 68 artışla 7,2 milyar TL'den 12,1 milyar TL'ye yükselmişti.

 

Sigaraya bir zam daha: İşte güncel zamlı fiyatlar
Sigaraya bir zam daha: İşte güncel zamlı fiyatlar
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin