Siemens'ten Suudi Arabistan'a 20 Milyar Dolarlık Kaşıkçı Darbesi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Siemens'ten Suudi Arabistan'a 20 Milyar Dolarlık Kaşıkçı Darbesi

Gazeteci Cemal Kaşıkçı`nın Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu`nda öldürülmesine yönelik çok sayıda ülkeden peş peşe tepkiler gelirken, Suudi Arabistan`a yönelik ziyaretler ve anlaşmalar da iptal ediliyor. Son olarak Siemens 20 milyar dolarlık Suudi enerji anlaşmasını askıya alacağını açıkladı.

Takip Et

''BARBARCA EYLEM''

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda öldürülmesini 'barbarca eylem' olarak niteleyen Siemens Üst Yöneticisi (CEO) Joe Kaeser, gerçekte ne olduğunun yetkililer tarafından açıklığa kavuşturulması, bu yapılırken bütün Suudi Arabistan halkının suçlanmaması gerektiğini kaydetmişti.

ÇÖLDEKİ DAVOS'A KATILMAYACAK

Siemens'in Suudi Krallığı ve 'Vizyon 2030'un güvenilir ve kararlı bir ortağı olduğunu belirterek, 'Şu anda yapılması gereken, gerçeğin bulunması ve adaletin tecelli etmesi.' ifadesini kullanan Kaeser, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek ve 'Çöldeki Davos' olarak nitelendirilen Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) konferansına da katılmayacağını bildirmişti.

ALMANYA SUUDİ ARABİSTAN'A SİLAH SATMAYACAK

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier de Almanya'nın bu şartlar altında Suudi Arabistan'a silah ihracatı yapmama kararı aldığını hatırlatarak, Riyad üzerinde daha etkili olabilmesi için, öteki Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de benzer kararı almasını istediklerini bildirdi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin