Şiddeti Önleyen Torba Yasa oylamasında kavga


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Şiddeti Önleyen Torba Yasa oylamasında kavga

Milletvekilleri, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleyen düzenlemenin de bulunduğu 'sağlık torba teklifi' görüşmeleri sırasında kavga etti. Kavgaya neden olan 5. madde, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi.

Takip Et

TEKLİFİN 5. MADDESİNİN GÖRÜŞMELERİ 11 SAAT SÜRDÜ
Kabul edilen 5. maddeye göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilecek. Düzenledikleri raporlar yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınamayacak.

ŞİDDETİ ÖNLEYEN DÜZENLEMEYİ TARTIŞIRKEN KAVGA ETTİLER

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleyen düzenlemenin de bulunduğu 'sağlık torba teklifi' görüşmeleri saat 15.00'te başladı. Komisyonda yaklaşık 12 saat boyunca teklifin 5'inci maddesi olan 'KHK ile kamudan ihraç edilen ya da güvenlik soruşturması sonucu kamu görevine alınmayan hekimler ile diş tabiplerinin sadece SGK ile anlaşması olmayan sağlık kuruluşlarında çalışma imkanı tanıyan düzenleme' üzerinde milletvekilleri görüş bildirdi.

GÖRÜŞME YAPILMADI, CHP'DEN TEPKİ GELDİ

AK Parti, bir önergeyle 5'inci maddenin oylanmasına yönelik önerge verdi. CHP milletvekilleri ise madde üzerinde görüşmelerin sona ermediğini bu nedenle oylanamayacağını söyleyerek tepki gösterdi. CHP milletvekilleri, bu sırada ayağa kalkıp, masalara vurarak komisyon başkanını protesto etti.

MADDE KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Bazı CHP milletvekilleri madde üzerinde oylama yapılırken, komisyon başkanının önünde duran cihazlara dokunarak oylamaya müdahale etmek istedi. İktidar ve muhalefet milletvekillerinin kavgasını, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, araya girerek önledi. 5'inci madde Komisyon'da tartışmaların sürdüğü sırada oylanarak kabul edildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin