Şeker fabrikalarının satışı başladı: İşte ilk ihale ve sonucu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Şeker fabrikalarının satışı başladı: İşte ilk ihale ve sonucu

Son dakika. Şeker fabrikalarının satışı için bugün ilk adım atıldı.. Niğde Bor şeker fabrikasının satışı için bugün ihale yapıldı. İhalenin ilk turu gerginlikle başladı. İhalenin açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarıştı. En yüksek teklifi 336 milyon lirayla Doğuş Çay verdi. Kayseri Şeker ihaleden çekildi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, CHP'li yönetici ve milletvekillerini salona almak istemeyince tartışma yaşandı. Aksu CHP'lileri, ihaleyi sağlıksız hale getirmekle suçladı. Bunun üzerine vekiller "Neyi kimden gizliyorsunuz? Bizim gelmemiz sizi neden rahatsız etti? Biz mi ihaleyi sağlıksız hale getiriyoruz?" diyerek Aksu'ya tepki gösterdi.

Takip Et

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), ilk kez yatırımcıları ilan etmeden bugün ihale yapacağını duyurdu. Bor Şeker Fabrikası için ihale birazdan başlayacak. Salonda Niğdeliler, çiftçiler, CHP'li yönetici ve milletvekilleri var. Vekiller ihale öncesi Özelleştirme İdaresi'nde basın toplantısı yaptı. 

İşte ilk şeker fabrikası ihalesinin sonucu

SALONDA GERGİNLİK

Salona CHP'li yönetici ve milletvekilleri alınmak istemedi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, CHP'lilere ihaleyi sağlıksız hale getirdiklerini söyleyince, vekiller "Neyi kimden gizliyorsunuz? Bizim gelmemiz sizi neden rahatsız etti? Biz mi ihaleyi sağlıksız hale getiriyoruz?" dediler.

İLGİLİ HABER

Salonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Parti Meclis üyesi Semra Dinçer ile Niğde ve Kırşehir'den hem partililer hem de çiftçiler yer alıyor. 

İKİNCİ TURA GEÇİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; "Şeker vatandır, vatan satılamaz" diyerek ihaleyi protesto etti. Ağbaba; "Bu ihale hukuksuzdur, kimse gelmesin diye saat 11.00'de duyurdunuz. Ama biz 2019'da bunu bu fabrikaları yeniden devletleştireceğiz dedi. CHP'li vekillerin dışarı çıkmasının ardından ihaleye devam edildi. İlk turda Bor Şeker Fabrikası için kapalı zarflarla teklifler alındı. En yüksek teklif 175 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. İkinci tura geçildi.

İŞTE TEKLİF VERENLER

- İş Kaya İnşaat Anonim Şirketi
- Tüzünler Tarım Ürünleri Anonim Şirketi
- Erser Grup-Sterk Ortak Girişimi 
- Bergiz Anonim Şirketi
- Doğuş Yiyecek İçecek Üretim Anonim Şirketi
- Kayseri Şeker Anonim Şirketi
- Mutlucan Tuz Madencilik
- Albayrak Turizm Seyahat Anonim Şirketi

DUYURUDA BELİRTİLMEDİ

ÖİB duyurusuna göre Bor Şeker Fabrikası için saat 16.00'da; Kırşehir Fabrikası için de
saat 17.00'de nihai pazarlık görüşmesi yapacaktı. 

Ancak ihalenin kamuoyuna, canlı yayınlara açık olup olmadığı da duyuruda belirtilmedi.

YARIN ÇORUM'DA MİTİNG VAR İHALE İÇİN NEDEN ACELE EDİLİYOR?

20 Şubat ilanının hemen ardından CHP, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve yirmiye yakın milletvekiliyle şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için il il dolaşmış, "Şeker fabrikaları vatandır. Vatan satılamaz. Biz şeker için vatan ittifakı kurduk" mesajı vermişti.

CHP, bu ziyaretlerinin ardından yarın da Çorum'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  katılımıyla 50 bin kişilik bir miting yapmayı hedefliyor.

Başkent Ankara'da ÖİB'in bu miting öncesinde apar topar neden ihale yaptığı sorusuna yanıt aranıyor. HÜRRİYET

Bakan Ağbal şeker fabrikaları için ömür biçti: 5 yıl
01.03.2018

Bakan Ağbal şeker fabrikaları için ömür biçti: 5 yıl

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin