İki şeker fabrikası bugün 'gizli gizli' satılıyor! Peki kime satılacak?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İki şeker fabrikası bugün 'gizli gizli' satılıyor! Peki kime satılacak?

Son dakika.. Tüm Türkiye genelinde büyük tepkiyle karşılanan şeker fabrikalarının satılması yarın büyük bir eylemle protesto edilecek ve vatandaşlar tarafından hükumete 'bu satıştan vazgeçilmesi' yönünde talepte bulunulacak. Tüm bu gelişmeler sürerken bir son dakika gelişmesi yaşandı.. Eylem öncesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) apar topar satış kararı aldı. ÖİB bugünkü yazılı açıklamasında, saat 16:00'da Bor, 17:00’de de Kırşehir Şeker Fabrikaları’na ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Öte yandan fabrikaların satışının kimlere, hangi firma veya kuruluşlara yapılacağı da kamuoyuna duyurulmadı..

Takip Et

ÖİB Şubat ayında 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ihaleye çıkmış ve bu karar çeşitli kesimlerin tepkisine neden olmuştu.  Bor, Kırşahir, Yozgat ve Çorum Şeker Fabrikaları için teklif verme süresi 3 Nisan'da dolmasına karşın ÖİB, bu fabrikalar için kimlerin teklif verdiğini kamuoyuna duyurmadı.

İhalede tüm tekliflerin bu ay alınması planlanıyor.

NİHAYİ PAZARLIĞIN SAATLERİ BELLİ

ÖİB bugünkü yazılı açıklamasında, saat 16:00'da Bor, 17:00’de de Kırşehir Şeker Fabrikaları’na ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin yapılacağını belirtti.

KİMİN TEKLİF VERİDĞİ İSE İLK KEZ AÇIKLANMADI

Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat Şeker Fabrikaları için bu hafta Salı günü teklif vermek için tanınan sürenin son günüydü. ÖİB halen alınan tekliflere dair herhangi bir açıklama yapmadı.

YARIN ÇORUM'DA MİTİNG VAR İHALE İÇİN NEDEN ACELE EDİLİYOR?

20 Şubat ilanının hemen ardından CHP, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve yirmiye yakın milletvekiliyle şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için il il dolaşmış, "Şeker fabrikaları vatandır. Vatan satılamaz. Biz şeker için vatan ittifakı kurduk" mesajı vermişti.

CHP, bu ziyaretlerinin ardından yarın da Çorum'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  katılımıyla 50 bin kişilik bir miting yapmayı hedefliyor.

Başkent Ankara'da ÖİB'in bu miting öncesinde apar topar neden ihale yaptığı sorusuna yanıt aranıyor.

Ana muhalefet partisi CHP ve bazı muhalif kesimler, şeker fabrikalarının özelleştirilme sürecinin, şeker pancarı üretimini düşüreceği, şeker pancarı üreticisine zarar vereceği, fabrikaların kapanmasına yol açacağı ve sağlığa daha fazla zararlı olduğu öne sürülen nişasta bazlı şeker ithalat ve üretimini teşvik edeceği yönünde eleştiriler getiriyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin