Seçim Neden İptal oldu? Yıldırım: Çok basit, çünkü çaldılar


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Seçim Neden İptal oldu? Yıldırım: Çok basit, çünkü çaldılar

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Esenler'de katıldığı iftar programından çıkarken, bir vatandaşın "Bu seçim neden iptal oldu?" sorusuna "Çok basit, çünkü çaldılar" şeklinde yanıt verdi. Binali Yıldırım'a ilk yanıt CHP'li Özel'den geldi: Kim neyi çaldı Binali Bey? İmamoğlu’nun mazbatası, ülkemizin 45 günü ve itibarı, İstanbullunun huzuru çalındı... iftira ve yalanla kazanamadınız, yine KAZANAMAYACAKSINIZ.. Daha önce 'Kaybedilmiş bir seçimi, kazanmak için uğraşacak bir insan değilim.' diyen Binali Yıldırım'ın bu sözleri sosyal medyada '15 günde Dönali' sözleriyle eleştirildi..

Takip Et

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Esenler Kültür Merkezi’nde düzenlenen Geleneksel Kayseri İncesu Kızılörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin iftar yemeğine katıldı. Programdan ayrılırken, buradakilerle sohbet eden Yıldırım, bir vatandaşın “Bu seçim neden iptal oldu?” sorusuna “Çok basit, çünkü çaldılar” şeklinde yanıt verdi. Yıldırım bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Seçim Neden İptal oldu? Yıldırım: Çok basit, çünkü çaldılar
Seçim Neden İptal oldu? Yıldırım: Çok basit, çünkü çaldılar

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN YANIT GELDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım’ın sözlerine yanıt verdi. Twitter hesabından Yıldırım’ın paylaştığı görüntüyü alıntılayan Özel, “Kim neyi çaldı Binali Bey? İmamoğlu’nun mazbatası, ülkemizin 45 günü ve itibarı, İstanbullunun huzuru çalındı. Vatandaşlarımızın suya, ulaşıma ve belediye hizmetlerine ucuza erişim hakkı çalındı. 31 Mart’ta iftira ve yalanla kazanamadınız yine KAZANAMAYACAKSINIZ!” ifadelerini kullandı.

“KAYBEDİLMİŞ SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN UĞRAŞACAK DEĞİLİM”

Binali Yıldırım, 28 Nisan’da YSK’ya AKP’nin başvurusunun yapıldığı ve karar için beklendiği dönemde kameralar karşısına geçip şu ilginç açıklamayı yapmıştı:

“Ben kaybedilmiş bir seçimi, kazanmak için uğraşacak bir insan değilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediğinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik.”

Yıldırım’ın bu açıklaması kimi çevrelerce sonucu kabullendiği şeklinde algılanmış, uzun süre Yıldırım basından uzak kalmıştı.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin