Seçimde oy kullanmaları için 'Bartın'a 15 Bin Suriyeli' getirildi iddiası


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Seçimde oy kullanmaları için 'Bartın'a 15 Bin Suriyeli' getirildi iddiası

Suriyelilerin seçimlerde oy kullandırılacağı gündemdeki yerini korurken, sosyal medyada paylaşılan bir iddia gündem oldu.. Bartın’a 15 bin Suriyelinin getirilip ikamet verilip seçmen yapılacağı iddiası üzerine Bartın Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin “asılsız” denilip soruşturma başlatıldı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Olayın doğru olduğunu teyit ettim” dedi.

Takip Et

Son günlerde "seçimde oy kullandırılıcak" iddiası sıkça tartışılırken, Suriyeli göçmenler konusu bu kez Bartın’la gündeme geldi. 

Sosyal medyada “Son bir aydır çok küçük bir il olan Bartın'a 15 bin Suriyeli bir günlüğüne geldi” iddiası paylaşıldı.

Sosyal medyada yüzlerce kez paylaşılan mesajda, şu iddialar yer aldı: 

“Şehre gelen Suriyelilerin hepsi servis araçlarıyla İl Valiliğine geçtiler. Oradan ikamet alıp, Emniyet Yabancılar Şube’ye geçip onaylattılar ve indikleri gün geri İstanbul’a ve Ankara’ya geri döndüler. Ayrıca her il ve ilçeye gelen Suriyelileri yönlendirmesi için birer Suriyeli temsilci yerleştirildi. Bizzat kendim konuştum Suriyeli temsilci ile ve bana bu gel git işlerinin en az 3 ay daha süreceğini söyledi. Bu nereden baksanız 100 bin kayıtlı seçmen demek bu küçük şehir için. Göç idaresi başkanlığı kişi başına gidiş dönüş sadece 600 lira bilet parası ve Suriyeli aileler için 2000 lira aile günlük yol harcırah ücreti ödemesi yapıyor, yola çıkmadan önce Suriyeli Türk vatandaşlara.”

İşte o mesaj: 

Seçim için 'Bartın'a 15 Bin Suriyeli' getirildi iddiası
Seçim için 'Bartın'a 15 Bin Suriyeli' getirildi iddiası

MHP VE AKP DE YALANLADI
Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve AKP Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile iddianın doğru olmadığını öne sürdü. 

ÜMİT ÖZDAĞ: BİZ ARAŞTIRDIK, OLAY DOĞRU..

Bartın’da 15 bin Suriyeliye ikamet verilip seçmen yapılacağı iddialarının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından “Zafer Partisi olarak bu tür haberlerin bazen bilinçli tahrikler olduğunu bildiğimiz için önce araştırdık. Bilgi doğru. Önümüzdeki günlerde bu konuda başka bilgileri kamuoyu İle paylaşacağız” mesajını yayımladı.

Seçim için 'Bartın'a 15 Bin Suriyeli' getirildi iddiası
Seçim için 'Bartın'a 15 Bin Suriyeli' getirildi iddiası

İşte sosyal medyada paylaşılan o mesaj: 


Odatv’nin ulaştığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Olay doğru, sayı konusunda bizim bir tespitimiz yok. Olayın doğru olduğunu teyit ettim. Uzun süre araştırmadan açıklama yapmam” dedi. 

İddiaların Emniyet tarafından yalanladığı hatırlatması üzerine ise Ümit Özdağ şunları söyledi: 

“Ne söylerlerse söylesinler, yalan söylüyorlar. Bu nüfus politikası devam ediyor. Böyle deşifre olunca da ‘yok falan’ diye bağırıyorlar. Bu günlerden beridir internette dolaşıyor. Biz öyle üzerine atlayıp da boşa düşmemek için hassasiyet gösteriyoruz. Çünkü bazılarını kendileri bilinçli çıkarıyorlar, siz düşeceksiniz, sonra da ‘a bak’ diyecekler.”

EMNİYET: İDDİALAR ASILSIZ 
Bartın Emniyet Müdürlüğü’nce açıklama yapılarak, iddiaların asılsız olduğu, mesajı gündeme getirenlerin araştırıldığı belirtildi. 

Emniyet’in açıklaması şöyle:  

02.04.2022 günü bazı basın yayın ve sosyal medya organlarında ilimize son 1 ay içerisinde 15.000 Suriyeli şahsın geldiği İl Göç İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğüne giderek kayıt oldukları ve bu şahısların kayıtlı seçmen oldukları yönünde çıkan söylentiler hiç bir şekilde gerçeği yansıtmaktadır. Asılsız haberi çıkaran ve yayanlar hakkında, Müdürlüğümüzce gerekli araştırmalar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Caner Taşpınar/OdaTV

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin