Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi

Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin şehre gelmesine, ‘adını cehennemden yetişen bir ağaçtan aldığı’ bahanesiyle karşı çıktığı Zakkum grubu, 25 bin kişiye konser verdi. Grup tarafından konser sonrası sosyal medyadan yapılan açıklamada, etkinliğe karşı çıkanlar ‘STD değil, Şanlıurfa'yı Türkiye'ye rezil eden 3/5 kişi.. o kirli beyinler’ ve ‘din istismarcıları’ şeklinde nitelendirilerek, “Asla akıldan çıkmasın, Aydınlık karanlıktan korkmaz” denildi.

Takip Et

Şanlıurfa’da gericilerin hedef gösterdiği Zakkum konseri dün gerçekleştirildi.

Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin “İsmi cehennemde yetişen ağaçtan” geliyor diyerek konserine karşı çıktığı grup, 25 bin kişiyle şarkılarını hep bir ağızdan söyledi.

Konsere olan büyük ilgi, din adına açıklama yapan oluşumların toplumu temsil etmekten uzak marjinal fikirlere sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi
Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserde arkeoloji müzesi önünde sahne alan grup, etkinliğin ardından bir açıklama yaptı.

Zakkum’un açıklamasında, konsere karşı çıkanlar ‘kirli beyinler’ ve ‘din istismarcıları’ olarak nitelendirilerek, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimiz yapmaya devam ediyoruz. Ve asla akıldan çıkmasın, Aydınlık karanlıktan korkmaz” ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi
Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi

Sevilen grubun açıklaması şöyle:

“Son bir haftanın (Akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin din istismarcılarının, Şanlıurfa’ya yakışmayan bu kişilerin yegane amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak,yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sesiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın ve akıldışlılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz. Bu kişiler en sağlam cevabı bu gece Şanlıurfa’da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa. Biz Müzik yapmak ve biz müziğimizi iletmek için varız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimiz yapmaya devam ediyoruz. Ve asla akıldan çıkmasın, Aydınlık karanlıktan korkmaz.”

Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi
Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi

AKP İL BAŞKANINDAN TEPKİ

Zakkum'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın ardından AKP Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, gruptan özür dilemesini istedi. Kırıkçı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “STK'lar, düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında görüşlerini beyan etme özgürlüğüne sahiptir. Ancak, bir müzik grubunun demokratik tepkisini ortaya koyan STK'lara yobaz, bağnaz, kirli istismarcı ve karanlık ifadelerini kullanması kabul edilemez. Kınıyor ve özür bekliyoruz.”

BAŞKAN'IN TEPKİSİNE TEPKİ

AKP İl Başkanı Kırıkçı'nın partisine mensup Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konsere tepki gösteren STK'lara verdiği destek dikkat çekerken, sosyal medyadan ise AKP'li Kırıkçı'ya tepki mesajları geldi. Bir sosyal medya kullanıcısı AKP İl Başkanı'na verdiği cevapta “Sayın başkan, STK diye adlandırdığınız 3/5 kişi Şanlıurfa'yı temsil etmemekle beraber, Şanlıurfa'yı Türkiye'ye rezil eden kişilerdir. Karanlığın kendileridir. Aynı uyarıları STK'lar için de yapmanızı isteriz” dedi.

Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi
Şanlıurfa yobazlara 'Zakkum'un Kökünü' gösterdi

GERİCİLER NASIL HEDEF GÖSTERMİŞTİ?

Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hacı Kurt, Zakkum grubunun 10 Eylül’de Urfa’da vereceği konsere karşı açıklama yapmıştı.

Kurt, müzikal gösterilerin ‘şeytan tuzağı’ olduğunu öne sürmüş, “Her tarafı çirkef kokan bu programın iptal edilmesi gerekir” demişti.

Şanlıurfa Belediyesi’ne seslenen Kurt, “Her tarafı çirkef kokan bu programın iptalini Sayın Başkan'dan rica eder, gençlerimizi çok yönlü olarak ifsat edecek olan böyle ahlaksız bir gösterinin günahına ortak olmamasını kendisinden beklerim” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin