Sanal Gerçeklik Oyunu ile Fizik Tedavi Uygulaması


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Sanal Gerçeklik Oyunu ile Fizik Tedavi Uygulaması

Oyun konsolu ile fizik tedavi.. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde tedavi gören çocuklara oyun konsolu ile fizik tedavi çalışmaları yaptırılıyor.

Takip Et

Oyunlar ile fizik tedavi gerçekleştiren çocukların tedavisinde daha başarılı sonuçlar alındığı gözlendi. Oyun konsolu ile tedavi çocukların yanı sıra yetişkinlere de uygulanıyor.

Oyun konsolu ile fizik tedavi egzersizleri serebral palsi, çocuk felci, kas hastalıkları gibi birçok hastalıkta kullanılıyor.

EĞLENİRKEN İYİLEŞİYORLAR

Hastane fizyoterapi uzmanlarından biri olan Nur Banu Aslan, çocukların fizik tedavi egzersizlerini gerçekleştirirken eğlendiğini bu nedenle de iyileşmenin daha hızlı gerçekleştiğini belirtti ve şunları söyledi: 'Çocukların çok zevk aldığı bu oyun hem görsel hem işitsel bir tedavi türü. Çocuklar burada oyunları oynarken aynı zamanda egzersizlere eğlenceli şekilde devam ediyorlar ve gerçekten kas fonksiyonları güçleniyor. Egzersizler yaptığımız için bu durum tedavilerini de ciddi anlamda destekliyor. Burada ayakta durma sehpası, tırmanma merdiveni var. Denge egzersizleri ile yaptığımız materyaller ile asıl tedavimizi gerçekleştiriyoruz.'

Sanal gerçeklik ile yapılan tedavi yöntemine yoğun bir talep olduğunu söyleyen Aslan, çocukların bu şekilde kendisine güvendiğini vurguladı ve 'Sanal gerçeklik oyun odamızda istekli bir şekilde oyunlarını oynuyorlar.  Ödül olunca kendilerine olan güvenleri artıyor. Ben diğer egzersizleri başarabildim bunu da yaparım diye düşünüyorlar. Kendilerine olan inançları artıyor' dedi.

DENGELERİNDE GELİŞME VAR

Tedavi sürecinde diğer yöntemler ile tedaviyi desteklediklerini de belirten Aslan, özellikle denge kurma konusunda sıkıntı yaşayan hastalarda büyük gelişmeler gözlemlediklerini dile getirdi. Çocukların oyun oynarken tüm kas fonksiyonlarını üst seviyede çalıştırdıklarını söyleyen Aslan zamanla bu yöntemi daha da geliştireceklerini belirtti.

Hastanede tedavi gören hastalardan Gülcan Ferhatoğlu'nun (10), 17 gündür sanal gerçeklik oyun konsolu ile tedavi gördüğünü belirten anne Halime Ferhatoğlu (40) kısa bir sürede olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Kızın buraya mutlu bir şekilde geldiğini söyleyen anne, 'Burası renkli bir oyun alanı gibi. Çalışanların hepsi güleç ve içtenler. Gülcan buraya gelmeden önce kas hareketlerinde zorluklar yaşıyordu. Şimdi rahatça hareket etmeye başladı' dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin