Rusya’dan İdlib açıklaması: Bize söylemediler, hedef oldular


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Rusya’dan İdlib açıklaması: Bize söylemediler, hedef oldular

Son dakika haberi.. Suriye'nin İdlib kentinde rejim askerlerinin topçu atışları sonucu 6 kahraman askerimiz şehit olurken, Rusya'dan ilk açıklama geldi. Reuters'ın son dakika olarak aktardığı açıklamaya göre, Türkiye'nin İdlib'deki operasyonları nedeniyle Rusya'yı uyarmadığı ve bu sebeple Türk askerlerinin rejim güçlerinin saldırısına hedef oldukları öne sürüldü.

Takip Et

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonrası 4 Türk askeri şehit olurken, 1’i ağır olmak üzere 9 askerimiz ise yaralandı.

Hain saldırının ardından kameralar karşısına geçen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Fırtına obüsleriyle belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” ifadelerini kullandı.

"MUHATABIMIZ SİZ DEĞİLSİNİZ"

Konuşmasında Rusya’ya da mesaj gönderen Erdoğan, “Rus yetkili makamlarına da ‘Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın.' mesajı verildi. Çünkü burada biz şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil” dedi.

‘TÜRK UÇAKLARI SINIRI GEÇMEDİ’

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Rusya’dan da saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi. Reuters’ın aktardığı habere göre Rus Savunma Bakanlığı flaş bir iddiada bulundu. Türkiye’nin İdlib’deki operasyonları nedeniyle Rusya’yı uyarmadığı öne sürülen açıklamada, rejim güçlerinin bu nedenle Türk askerlerini hedef aldığı belirtildi.

"REJİM GÜÇLERİNE HERHANGİ BİR SALDIRI OLMADI"

Öte yandan bakanlığın açıklamasında Türk savaş uçaklarının Suriye sınırını ihlal etmediği ve rejim güçlerine herhangi bir saldırı olmadığı vurgulandı.

AKP'DEN 'BİLGİ' AÇIKLAMASI: DOĞRU DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Rusya'ya bilgi verilmediği şeklindeki açıklama doğru değil. Türkiye Rusya’ya düzenli ve anlık bilgi vermektedir. Bu son olayda da bilgi verilmiştir. Bilgi verilmediğinin söylenmesi doğru değildir" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin