Ramazan Ayı Ne Zaman Bitiyor. Bayram Tatili Kaç Gün?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ramazan Ayı Ne Zaman Bitiyor. Bayram Tatili Kaç Gün?

Milyonlarca vatandaş 'Ramazan ne zaman bitiyor', 'Ramazan bayramı ne zaman? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Ramazan Bayramı ne zaman?, bayram tatilinin kaç gün olduğu da netleşti. İşte Ramazan bayramı tatili başlangıç tarihi ve kaç gün olacağı ile ilgili detaylar…

Takip Et

Ramazan ayının yarısından fazlası geride kaldı. Milyonlarca vatandaş ramazan ayının bitiş tarihini ve "Ramazan bayramı ne zaman?" sorusunun cevabını araştırıyor. . Diyanet takvimine göre Ramazan bayramı tarihini sizler için araştırdık ve haberimizde bayram zamanı ve süresi ile ilgili bilgileri derledik.

RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

Ramazanın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü kılındı. üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkıldı.

Bu yıl Ramazan ayı, 3 Haziran 2019 günü arefe gününde tutulacak olan oruçla son bulacak.

Ramazan Ayı Ne Zaman Bitiyor. Bayram Tatili Kaç Gün?
Ramazan Ayı Ne Zaman Bitiyor. Bayram Tatili Kaç Gün?

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan Bayramı tatili, 3 Haziran Pazartesi günü arefe günü ile başlayacak. Hicri takvime göre Şevval ayının birinci günü ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 4 Haziran tarihine denk gelecek. 6 Haziran Perşembe günü ise Ramazan Bayramının üçüncü ve son günü olacak.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Hafta sonu izinleri de birleştirildiğinde, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağı kesinleşti.

Özel sektör çalışanları ise dilerlerse, şayet hafta sonu çalışma zorunlulukları yoksa- 3 Haziran Pazartesi günü (yarım gün) ve 7 Haziran Cuma günü köprü izin alarak tatillerini 9 güne çıkarılmasına imkan sağlayabilecek.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin