Pucca’ya 7 yıl hapis cezası verildi: Ben size ne yaptım


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Pucca’ya 7 yıl hapis cezası verildi: Ben size ne yaptım

'Pucca' ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz ile “Buryy Soprano” isimli Youtuber Burak Aydoğduoğlu’nun “madde bağımlılığına özendirme” suçundan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, Pınar Karagöz'ü 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırırken, Burak Aydoğduoğlu hakkında açılan davanın ise reddine karar verdi. Kendisine 7 sene ceza verilen Pınar Karagöz sosyal medya hesabından isyan etti

Takip Et

Pucca” ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz ve “Buryy Soprano” isimli Youtuber Burak Aydoğduoğlu, sosyal medya paylaşımları ile Aydoğduoğlu'nun “Mary Jane” isimli şarkısındaki ifadeler gerekçesiyle “uyuşturucuya özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın 2. duruşmasında karar çıktı. Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Pınar Karagöz ve Burak Aydoğduoğlu katılmazken, Karagöz'ün avukatı Ali Furkan Tatlı ile Aydoğduoğlu'nun avukatı Gülşen Orman Çakar hazır bulundu.

Pucca’ya hapis cezası verildi: Ben size ne yaptım
Pucca’ya hapis cezası verildi: Ben size ne yaptım

‘TEŞVİK VE ÖZENDİRME YOK'

Müvekkilinin 11 yaşından beri rap müzik yaptığını söyleyen Burak Aydoğduoğlu'nun avukatı, “Musiki eseri sahipleri grubu meslek birliğine üyedir. Dosyaya sunduğumuz evraklar göz önüne alındığında suçun unsurlarının oluşmadığı görülecektir. Olayda teşvik ve özendirme yoktur” diyerek müvekkilinin beraatini istedi.

‘TWEETLERİNDE UYUŞTURUCUYA KARŞI OLDUĞU GÖRÜLÜYOR'

Pınar Karagöz'un avukatı ise, suçun oluşması için özendirme kastı olması gerektiğini söyleyerek, “Suç işleme kastı yoktur. Hatta müvekkilimin tweetlerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Müvekkilimin beraatini isteriz” ifadelerini kullandı.

PUCCA'YA HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, sanık Pınar Karagöz'ü, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan Karagöz'ün günlüğü 20 lira olmak üzere 3 bin 333 gün toplamda 66 bin 660 lira adli para cezası ödemesine karar verdi. Hakkında verilen hapis cezasını ertelemedi. Sanık Burak Aydoğduoğlu hakkında açılan davanın, sanık hakkında İzmir 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de aynı eylem açısından görülen bir dava bulunduğu gerekçesiyle reddine hükmetti. İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'ın cezayı onaması halinde Pucca adıyla tanınan Pınar Karagöz cezaevine girecek.

PUCHA: BEN NE YAPACAĞIM ŞİMDİ

Karar sonrası sosyal medya hesabından video paylaşan Pınar Işık, ” Escobar’la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya? Attığım bir tweet yüzünden. Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?”

Pucca’ya hapis cezası verildi: Ben size ne yaptım
Pucca’ya hapis cezası verildi: Ben size ne yaptım

PUCCA KİMDİR?

Pucca'nın asıl ismi Selen Pınar Işık. 3 Haziran 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Kız Lisesi'nden mezun olan Pucca Üniversiteyi Ankarada okudu. Önce Radyo Televizyon Sinema ardından da Gazetecilik'le iki üniversite bitirdi.


KİTAPLARI

Küçük Aptalın Büyük Dünyası
Ve Geri Kalan Her şey
Allah Beni Böyle Yaratmış
Ay Hadi İnşallah
Şimdi Biz Neyiz?


Küçük Aptalın Büyük Dünyası adlı kitabı film oldu.,'Hadi İnşallah' isimli sinema filmin yönetmenliğini Ali Taner Baltacı'nın yaptı. Pucca'yı Büşra Pekin, Pucca'nın sevgilisi Pekmez'i ise, Murat Boz oynadı.

PUCCA İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Koreli bir çizgi film kahramanının adı Pucca. Kahraman kör ve sağır küçük bir kız ve sevgilisini öpebilmek için sürekli peşinden koşuyor. Ilginç bir konuya sahip bu çizgi filmin karakterinin oyuncağı, arkadaşı tarafından bir gün Selen Işıklı'a hediye ediliyor. Ve o günden bu yana bu takma ismi olarak kullanmaktadır.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin