PTT şubeleri kapatılıyor: Ödemeler artık evlerde yapılacak


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
PTT şubeleri kapatılıyor: Ödemeler artık evlerde yapılacak

İhtiyaç sahibi ailelere verilen yardım nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu bazı PTT şubelerinin kapatılacağı belirtildi. Alınan yeni karar doğrultusunda ödemelerin artık PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla vatandaşların kendi ikametlerinde yapılacağı duyuruldu.

Takip Et

PTT şubeleri kapatılıyor: Ödemeler artık evlerde yapılacak

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL’lik yardım ödemeleri nedeniyle PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar tepkilere neden olmuştu.

YARDIMLAR EVLERE ULAŞTIRILACAK

Kamuoyuna yansıyan görüntülerin ardından PTT’den yeni bir açıklama geldi. Alınan karar doğrultusunda yoğunluk yaşanan PTT şubelerinin geçici olarak kapatılacağı belirtildi.

PTT şubeleri kapatılıyor: Ödemeler artık evlerde yapılacak
PTT şubeleri kapatılıyor: Ödemeler artık evlerde yapılacak

PTT’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

- Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri süresince bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımızın ve siz değerli müşterilerimizin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 03.04.2020 tarihinden itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık.

Alınan bu kararın ardından PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçiler sosyal yardım ödemelerini evde yapacak.

VALİ YERLİKAYA: EVLERİNDE TESLİM EDECEĞİZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımla, yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan bin TL'lik destek için vatandaşların PTT'ye gitmesine gerek olmadığını ve ailelere desteğin evlerde teslim edileceğini duyurdu.

Vali Yerlikaya #EvindeKalİstanbul etiketiyle yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' ile duyurduğu; korona virüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere bin TL'lik nakit sosyal yardımı, yarın 10.00'dan itibaren ailelerimize evlerinde teslim edeceğiz. PTT’ye gitmeye gerek yok.”

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin