PSG-Başakşehir maçı ertelendi: Temsilcimiz sahadan çekildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
PSG-Başakşehir maçı ertelendi: Temsilcimiz sahadan çekildi

Son dakika gelişmesi.. Şampiyonlar Ligi'nde utanç gecesi. Başakşehir, 4. hakemin Webo'ya ırkçılık yaptığını iddia ederek sahadan çekildi. 4. hakemin ırkçı sözlerine karşı Başakşehir'in tavrı tüm Türkiye'de olduğu gibi dünya genelinde destek gördü.. Süper Lig ekipleri, diğer avrupa kulüpleri, ve dünyaca ünlü yıldızlar sosyal medya hesaplarından Başakşehir'e destek mesajı yayımladı. PSG kulübü Başakşehir'in sosyal medya paylaşımını retweet ederek ekibimize destek oldu. Sl-kandalın ardından PSG-Başakşehir maçı ertelendi! Karşılaşma bu akşam (Çarşamba) kaldığı yerden devam edecek.

Takip Et

Şampiyonlar Ligi’ndeki PSG-Başakşehir maçı ertelendi

Gergin başlayan ve iki futbolcumuza çıkan iki sarı kartın ardından teknik direktör Okan Buruk’un yardımcısı Webo maçın 4. Hakemi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Sebastian Costantin Coltescu’nun uyarısıyla 14. dakikada kırmızı kart gördü. Ancak Webo, 4. hakemin kendisine ırkçılık yapıldığını iddia etti. Demba Ba sinirli şekilde 4. hakeme itirazda bulundu ve ırkçılık yaptığını belirtti.

PSG-Başakşehir askıya alındı: Temsilcimiz sahadan çekildi
Weba, maçın 4. Hakemi tarafından ırkçı saldırıya uğradı. 

Sahada kenarında yaklaşık 9 dakika boyunca süren görüşmelerin ardından Başakşehir soyunma odasına gitti. Başakşehir’in sahadan çekilmesinden sonra PSG ve hakem ekibi de soyunma odasına gitti.

'ŞU SİYAH' DEDİN?

Saha kenarındaki tartışmalarda Demba Ba’nın 4. hakeme, “Ben, beyaz birini işaret ederken ‘Şu beyaz’ demem, ‘Şu adam’ derim. Sen neden ‘Şu siyah’ dedin?” dediği duyuldu.

MAÇ BU AKŞAM (ÇARŞAMBA) OYNANACAK
Saat 23.00’te başlayan karşılaşmada Webo’nun 4. hakeme tepkisi nedeniyle oyun saat 23.19’da durdu. Saha kenarındaki tartışmalar ve konuşmaların ardından Başakşehir takımı soyunma odasına gitti. Yapılan görüşmelerin ardından 4. hakem maçtan ihraç edildi. Demba Ba ve Ponck’un maça çıkmak istemediği belirtilirken, oyuncular da takım arkadaşlarıyla aynı kararı vererek saha dönmedi.

Olayın üzerinden yaklaşık 2 saat geçmesinin ardından maçın yarın saat 20.55’e (Çarşamba akşamı) ertelendiği açıklandı. Başakşehir Kulübü de yaptığı açıklamada, “Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır” ifadelerine yer verdi.

Özellikle Demba Ba saha kenarından çıkıp şiddetli tepki göstererek hakemlerle konuştu. Hakem dörtlüsü UEFA delegesiyle görüşme yaptı. Demba Ba’nın takıma el hareketleriyle “İçeriye gidiyoruz” dediğini gördüm. Ayrıca buradaki protokol ve basın tribünü Başakşehir’in soyunma odasına giderken alkışladığını gördüm. ”

PSG-Başakşehir askıya alındı: Temsilcimiz sahadan çekildi
PSG-Başakşehir askıya alındı: Temsilcimiz sahadan çekildi

“NEYMAR, MBAPPE ÇOK DESTEK OLDU”
Başakşehir CEO’su Mustafa Eröğüt PSG maçında gerçekleşen ırkçılık olayıyla ilgili açıklama yaptı:

“UEFA önce maçın 10 dakikalığına durduğunu, daha sonra VAR hakemlerinden biriyle değişim yapılacağını belirtti ama biz duruşumuzu sergiledik. Maç yarın kaldığı yerden devam edecek, farklı hakemlerle maçı oynayacağız.”

“PSG, Neymar ve Mbappe bize çok destek oldu. Oyuncuların birlikte çıkması, ırkçılık karşıtı hareketi birlikte yapması teklif edildi, oyuncular bu hakemler olduğu sürece çıkmamak istedi. Soyunma odasında bir toplantı yaptık, başkanımız da bağlandı ve kararımız sahaya çıkmamak oldu.”

HAKEMLERİN SABIKASI KABARIK ÇIKTI

Maçın 4. hakemi Constantin Coltescu'nun, daha önce ülkesinde ağır bir ceza aldığı ve intihara teşebbüs ettiği öğrenildi. Maçın orta hakemi Ovidiu Hategan'ın da daha önce yönettiği bir başka maçta ırkçılığa göz yumduğu ortaya çıktı.

Yaşanan skandal gecenin ardından gözler maçın hakemlerine çevrildi.

İNTİHARA KALKIŞTI

İki hafta önce FIFA listesinden silinen ve son Avrupa maçına çıkan 43 yaşındaki Coltescu’nun, sıkıntılı bir hakem olduğu ortaya çıktı.

Webo’ya ırkçı saldırıda bulunan Coltescu’nun daha önce ülkesinde ceza aldığı, bunun üzerine de 2008 yılında intihara kalkıştığı anlaşıldı. Yeni aldığı lüks araba sonrası hakkında soruşturma başlatan Romanya Hakem Kurulu, Coltescu’nun rüşvet aldığına karar verildi. Coltescu, arabayı kendi parasıyla aldığını söylese de kurulu ikna edemedi.

Kurulun sezon sonuna kadar Romanya 1. Ligi’nde maç yönetmeme cezası verdiği Coltescu, Craiova’da bir apartmanın üçüncü katına çıkarak kendisini aşağıya atacağını söyledi. Ailesinin kapıyı kırarak içeri girmesi sonucu Coltescu’nun intihar girişimi engellendi. Coltescu’nun sevgilisi, hakemin hayatına son vermek istemediğini, bu sıralar psikolojisinin bozuk olduğunu ve huzura ihtiyaç duyduğunu söyledi.

PSG-Başakşehir askıya alındı: Temsilcimiz sahadan çekildi
PSG-Başakşehir askıya alındı: Temsilcimiz sahadan çekildi

PSG 0-0 BAŞAKŞEHİR
BAŞAKŞEHİR SOYUNMA ODASINA GİTTİ! PSG ekibi ve hakemler de soyunma odasına gitti.
20′ Demba Ba sinirlenmiş durumda! İlk önce orta hakemle ardından 4. hakemle gergin bir konuşma gerçekleştirdi.
17′ Webo, ırkçı ifadenin kendisine söylenmesi üzerine çılgına döndü ve 4. hakemin üzerine yürüdü! Maç yaklaşık 4 dakikadır durmuş durumda! UEFA delegesi maçın orta hakemi ve 4. hakemiyle görüşüyor.
14′ Başakşehir antrenörü Webo, 4. hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü.
7′ PSG tehlikeli geldi. Mbappe’nin dar alandaki şık çalımı sonrasında aktardığı pasta savunma araya girdi.
5′ Hasan Ali’nin sol kanattan yaptığı orta ceza sahasındaki Crivelli’yi aştı ve top PSG’ye geçti.
1′ Karşılaşma başladı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin