Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, corona nedeniyle yaşamını yitirdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, corona nedeniyle yaşamını yitirdi

Türk ve Avrupa Üroloji camiasında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, corona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Corona virüs nediyle hayatını kaybeden 85 yaşındaki Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilimdalı Eski Başkanı ve Türk Üroloji Derneği Eski Başkanı olarak da görev yapmıştı. Peki, Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu kimdir?

Takip Et

Sağlık camiasından bir isim daha corona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Türk üroloji camiasının duayen ismi Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

85 yaşındaki Tellaloğlu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilimdalı Eski Başkanı ve Türk Üroloji Derneği Eski Başkanı olarak görev yapmıştı. 

SEDAT TELLALOĞLU KİMDİR?

Türkiye ve Avrupa Üroloji camiasının saygın isimlerinden olan Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu, kariyeri boyunca pek çok önemli çalışmaya imza attı, binlerce öğrenci yetiştirdi. İşte, Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu hakkında merak edilenler...

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu 27 Mart 1935 yılında Kıbrıs'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs'ta tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelerek burada tıp öğretimini tamamlayan Tellaoğlu, bir süre İngiltere'de görev aldıktan sonra üroloji ihtisasına 1966 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümünde başladı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen prostat biopsisi, Tellaoğlu’nun uzmanlık tezi olurken, uzmanlığında İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Bölümünü kuran üç hocanın en genciydi.

Tellaoğlu, 1983 yılında İstanbul'da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık da etmişti. Ayrıca; Türkiye’de Androloji ve Pediatrik üroloji bilim dallarının kurulmasında da önemli katkıları olmuştur.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin