Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Son dakika.. Türkiye’de akademi ve siyaset dünyasında büyük bir iz bırakan eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti.

Takip Et

Anayasa Hukuku'nun önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Soysal, Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'den seçilen ilk ve son genel sekreteri oldu. Soysal İstanbul'da tedavi görüyordu.

Anayasa Hukuku’nun önde gelen hocalarından olan, bir dönem dekanlığını da yaptığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devlet ve siyaset hayatında önemli rol oynayan çok sayıda öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Soysal, 12 Mart 1971 darbesi sürecinde efsanevi kitabı “Anayasaya Giriş”te “komünizm propagandası” yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti
Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’den seçilen ilk ve son genel sekreteri olan Soysal, uzun süredir İstanbul’da alzheimer tedavisi görüyordu.

Türkiye’de edebiyatın önde gelen isimlerinden olan ve 40 yaşında hayata veda eden Sevgi Soysal ile evliliğinden iki çocuk (Defne Soysal, Funda Soysal) babası olan Mümtaz Soysal 90 yaşındaydı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin