Porto 1-0 Galatasaray Maç Sonucu - Özetler


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Porto 1-0 Galatasaray Maç Sonucu - Özetler

Galatasaray Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Portekiz'in Porto ekibiyle deplasmanda karşı karşıya geliyor. İlk yarıda Galatasaray Sinan Gümüş, Nagatomo ve Onyekuru ile net gol fırsatlarından yararlanamadı. İkinci yarının hemen başlarında Porto, 49. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Marega'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti.. Galatasaray, çok sayıda gol pozizyonuna girmesine rağmen Porto deplasmanında gol bulamadı ve sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Takip Et

İlk yarıda Galatasaray, Sinan Gümüş, Nagatomo ve Onyekuru ile çok net pozisyonlar yakaladı ancak Iker Casillas kalesinde devleşti ve gole izin vermedi.
Porto, 49. dakikada Telles'in kullandığı köşe vuruşunda Marega'nın golüyle 1-0 öne geçti. 27 yaşındaki forvet, kariyerinde ilk Şampiyonlar Ligi golünü Galatasaray'a attı.
 

Porto 1-0 Galatasaray -CANLI- ikinci yarı oynanıyor
Porto 1-0 Galatasaray -CANLI- ikinci yarı oynanıyor

İkinci yarıda da Galatasaray, Sinan ve Rodrigues'le gol fırsatları yakaladı. Bu pozisyonlardan da gol çıkmayınca Galatasaray, Portekiz'den yenilgiyle ayrıldı.
Porto taraftarı, top ayağına geldiği zaman eski futbolcuları Maicon'u ıslıkla protesto etti.

Porto 1-0 Galatasaray -CANLI- ikinci yarı oynanıyor
Porto 1-0 Galatasaray -CANLI- ikinci yarı oynanıyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ikinci maçında deplasmanda Portekiz’in Porto takımıyla karşılaşıyor. Porto kentindeki Dragao Stadı’nda oynanan maç TSİ 22.00’de başladı.

Müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonundan hakem Michael Oliver yönetirken Oliver’in yardımcılıklarını Stuart Burt ile Simon Bennett yapıyor.

beIN Sports HD1’den naklen yayınlanacak olan karşılaşmayı dakika dakika takip edebileceksiniz.

D Grubu’ndaki ilk maçında Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yenen Galatasaray, ilk haftayı lider geçti. Porto ise ilk maçına Almanya deplasmanında çıktı.

Mavi-beyazlı takım, Schalke 04 ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray-porto-maç istatistikleri

PORTO 1 - 0 GALATASARAY - MAÇ SONUCU 

Porto Galatasaray Maç sonucu ve canlı anlatım

 

93
Porto, Galatasaray'ı Moussa Marega'nın tek golüyle 1-0 mağlup ediyor ve temsilcimiz, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ikinci maçtan yenilgiyle ayrılıyor.

93
Galatasaray son dakikada baskıyı kurdu. Sarı-kırmızılı ekip rakip yarı sahaya yerleşmişken Maicon orta sahada topu kaybetti ve maçın son düdüğü geldi.

91
Maicon, Andre Pereira'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

90'
Yorum
Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

89
YANDAN AUT! Brahimi'nin pasında ceza sahası içinde Muslera ile karşı karşıya kalan Andre Pereira topa dokundu ama top az farkla yandan auta çıktı.

89
Porto'da son değişiklik geldi. Sergio Oliveira, Hector Herrera'nın yerine oyunda.

86
Galatasaray'da son değişiklik geldi. Sarı-kırmızılı ekipte günün başarılı ismi Fernando, yerini genç Yunus Akgün'e bıraktı.

85
Telles sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Savunmadan dönen top ceza sahası dışına yöneldi, o bölgede Herrera gelişine çok sert vurdu ama top üstten az farkla dışarı çıktı.

84
MÜKEMMEL KURTARIŞ! Porto atağında savunma arkasına atılan pası alan Marega bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, yüzde yüzlük gol pozisyonunda Muslera gole izin vermedi.

83
Galatasaray sağ kanattan Feghouli ile köşe vuruşu kullandı, kötü giden orta ceza yayı çevresinde Porto savunmasında kaldı. Devam eden pozisyonda Feghouli topu alıp sağdan bir orta daha yaptı ama Casillas çift hamlede topu kontrol etti.

81
Martin Linnes sağdan çizgiye inerken ortayı yaptı, Telles'e çarpan top kornere gitti.

81
Bitime dakikalar kala Porto'nun 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor ve süre Galatasaray'ın aleyhine işliyor.

80
Porto'da günün etkili oyuncularından Otavio, yerini Andre Pereira'ya bıraktı.

78
Galatasaray sol kanattan serbest vuruş kullandı. Feghouli'nin ortasına arka direkte Sinan zor pozisyonda vurdu, top az bir farkla yandan auta çıktı.

77
Alex Telles'in serbest vuruşta yaptığı orta hızlı gitti ve doğrudan auta çıktı.

76
Serdar Aziz'le ikili mücadeleye giren Marega faule maruz kaldı ve Porto, kaleyi cepheden gören uzak bir mesafeden serbest vuruş kazandı.

76
KAÇTI! Galatasaray mutlak bir fırsatı değerlendiremedi. Garry Rodrigues soldan içeri girip pasını Sinan'a verdi, Sinan topuk pasıyla Rodrigues'i topla buluşturdu ancak Rodrigues'in ceza sahası içinde uygun pozisyonda vurduğu şut üstten dışarı çıktı.

76
Serdar Aziz'le ikili mücadeleye giren Marega faule maruz kaldı ve Porto, kaleyi cepheden gören uzak bir mesafeden serbest vuruş kazandı.

76
KAÇTI! Galatasaray mutlak bir fırsatı değerlendiremedi. Garry Rodrigues soldan içeri girip pasını Sinan'a verdi, Sinan topuk pasıyla Rodrigues'i topla buluşturdu ancak Rodrigues'in ceza sahası içinde uygun pozisyonda vurduğu şut üstten dışarı çıktı.

75
Porto atağında Oliver Torres sağdan çizgiye inip ortayı yaptı, kale önünde Maicon topu göğsüyle yumuşatıp Muslera'ya bıraktı.

74
Galatasaray'da günün ikinci değişikliği de geldi. Sofiane Feghouli oyuna girerken Younes Belhanda kenara alındı.

73
Porto sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale önüne yapılan ortayı Muslera çıktı ve aldı.

73
Porto'da Otavio sağ kanattan hızla ceza sahasına girdi, şut açısını da bulup vuruşunu yaptı ama savunmaya çarpan top kornere çıktı.

72
Galatasaray son iki dakikadır topla beraber hızlı paslaşmalarla şans aradı. Pozisyonun sonunda Nagatomo ortayı yaptı, Casillas tek elle topu uzaklaştırdı, top ceza sahasına düştü ama Porto savunması önce davrandı.

70
Selçuk İnan orta sahadan yüksek bir top gönderdi, Onyekuru savunma arkasına sarktı ancak Telles araya girdi ve tehlikeyi önledi.

69
Porto'da günün en etkili isimlerinden olan Jesus Corona, yerini Oliver Torres'e devretti.

68
Galatasaray'da ilk değişiklik geldi. Ryan Donk kenara gelirken Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

67
Garry Rodrigues sol kanattan kendisine harika bir fırsat yarattı, çizgiye inip pasını da çıkardı ama kale boşta olmasına rağmen Galatasaray hücumu topa yetişemedi, Porto savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

65
Brahimi'nin sol çizgiye inip çıkardığı pasta Corona cepheden kaleye şutunu gönderdi ama Muslera çift hamlede topu kontrol etti.

64
Porto bu dakikada sol kanattan Brahimi ile tehlikeli bir girişime hazırlanırken Linnes yatarak müdahale etti ve topu taca gönderdi.

64
Galatasaray bir süre paslaştı ve top Muslera'ya kadar döndü. Uruguaylı kalecinin uzun topu doğrudan taca gitti.

62
Karşılaşmada üçte ikilik zaman dilimi geride kaldı. Porto'nun 1-0'lık üstünlüğü sürerken iki takım da bu dakikalarda rakip kaleye gitmekte zorlanıyor.

60
Galatasaray bir süre rakip ceza sahası çevresinde paslaştı ancak son olarak Fernando, Alex Telles'e faul yaptı ve atak sona erdi.

60
Galatasaray'da Onyekuru sağ kanattan topla birlikte rakip sahada ilerlerken Danilo'nun faulü geldi ve hakem tereddüt etmeden sarı kartı gösterdi.

58
Galatasaray orta alanda sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına gönderilen topa Fernando vurdu ama top üstten dışarı çıktı. Aynı pozisyonda Serdar Aziz yerde kalırken penaltı bekledi ama hakem 'devam' dedi.

58
Galatasaray'da Fernando'ya yapılan faulün ardından Galatasaray sağ kanattan serbest vuruş kazandı ve Otavio, sarı kart gördü.

57
İlk yarıda rakip kaleyi sık sık zorlayan Galatasaray, ikinci yarıda şu ana dek etkili bir atak gerçekleştiremedi.

56
Porto yine etkili geldi. Jesus Corona sağdan çizgiye inip pasını çıkardı ama Fernando orada ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

54
AUT! Porto'da sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Alex Telles'in şutu yandan auta gitti.

54
Martin Linnes, Otavio'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

53
Linnes, kendi ceza sahası dışında topu çıkarmak isterken hata yaptı ve ardından Otavio'ya faul yaptı. Porto çok kritik bir noktadan frikik kullanacak.

52
Belhanda'nın hücumda kaptırdığı top sonrası Marega hızla topu taşıdı ancak Maicon kendi yarı alanında ayağını koydu ve pozisyonu engelledi.

52
Porto, golü bulduktan sonra daha rölantili bir oyun oynamaya başladı. Tempo bu dakikalarda düşük.

49
Marega bu sezonki ikinci resmi golünü kaydetti. Golcü oyuncunun Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon attığı ilk gol.

49
FC Porto 1 - 0 Galatasaray
GOL | Porto sol kanattan Alex Telles ile köşe vuruşu kullandı. Telles'in ortasında Moussa Marega kale önünde topa yükseldi, kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Porto, 1-0 önde.

Moussa Marega
FC Porto
46
İkinci yarının başında iki takımda da oyuncu değişikliği yok.

45
Galatasaray ikinci yarıya çok hızlı başladı. Porto'nun kaptırdığı topta Onyekuru topla buluştu, ceza sahasına girmeden pasını Rodrigues'e gönderdi ama savunma ayak koydu.

45
Portekiz'de ikinci yarı başladı.

45
İlk yarının son düdüğü geldi! İlk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle giriyor.

45
İlk yarının son düdüğü geldi! İlk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle giriyor.

45
Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Fernando rakibine ceza sahası içinde faul yaptı ve oyun durdu.

44
KAÇTI! Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı! Porto'nun kullandığı serbest vuruşun dönüşünde Sinan Gümüş topu metrelerce taşıdı ve ceza sahasına girdi, sol çaprazdan şutunu da gönderdi ama Casillas son müdahaleyle topu kornere çeldi.

44
Bir sarı kart da Serdar Aziz'e. Serdar, orta sahaya yakın bölgede Otavio'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

42
Galatasaray, Sinan Gümüş'le ani bir atağa çıkarken Eder Militao faulü yaptı ve sarı kartı gördü.

40
Porto'da ceza sahası dışında Otavio şut açısı ararken Fernando'nun müdahalesi geldi ve Porto, kaleyi cepheden gören bir noktadan frikik kazandı.

39
Porto sol kanattan geldi. Çizgiden içeri yapılan ortada Nagatomo kale önünde kafayla topu uzaklaştırdı.

38
YİNE KAÇTI! Galatasaray gole yine çok yaklaştı! Donk'un uzun topunda Onyekuru ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluştu, şutunu da yolladı ama top yan ağlarda kaldı!

37
Galatasaray gole çok yaklaştı. Mükemmel gelişen hücum organizasyonunda Belhanda önce Rodrigues'i gördü, Rodrigues'in ceza sahasında klas pasında Nagatomo bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Casillas çıktı ve topu kontrol etti.

36
Alex Telles'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna Felipe arka direkte kafayı vurdu ama etkili gitmeyen top üstten dışarı çıktı.

36
Porto yine sağ kanattan geldi. Corona'nın ortası Galatasaray savunmasına çarpıp kornere gitti.

35
Henry Onyekuru sağ kanattan topla beraber hızla hareket etti. Ortayı da yaptı ama Sinan'dan önce Casillas çıktı ve topu kontrol etti.

34
Porto bu dakikada hızlı hücuma çıktı ve ara pasında Marega kaleye sokuldu, çizgiye inip boştaki arkadaşlarına pası gönderdi ama o anda Maicon tek hamlede topu ayağıyla kontrol etti ve mutlak gol şansını önledi.

33
Belhanda'nın sağ kanattan yaptığı orta kaleye uzak mesafeye düşerken Maicon ile Serdar yükseldi ancak topa yetişemediler.

32
Alex Telles, Onyekuru'yu arkadan çekti ve Galatasaray, sağ kanatta uzak mesafeden serbest vuruş kazandı.

31
Porto hızlı hücuma çıkmak isterken Jesus Corona'ya yatarak faul yapan Ryan Donk sarı kart gördü.

30
Belhanda sol kanatta Rodrigues ile verkaç yaptı ve ceza sahası içinde orta pozisyonunu buldu, pasını çevirdi ama savunma uzaklaştırdı.

29
Porto'da günün etkili isimlerinden Jesus Corona yine sağdan çizgiye indi ve ortayı yaptı ama herkesi geçen top, Linnes'te kaldı.

28
Mücadelede üçte birlik dilim geride kaldı. İki takım da yüksek tempoda oynamaya devam ediyor.

26
MÜKEMMEL KURTARIŞ! Porto gole çok yaklaştı. Jesus Corona sağ kanattan çizgiye inip zor pozisyonda topu ortaladı, arkada boşta bekleyen Brahimi gelişine nefis bir şut gönderdi ama kaleci Muslera harika bir kurtarışla gole izin vermedi.

24
Porto etkili geldi. Soldan Telles'in yaptığı ortaya Marega ceza sahası içinde kafayı vurdu ama top üstten dışarı çıktı. Sonrasında ise yan hakem, Marega için ofsayt bayrağını kaldırdı.

23
ÜSTTEN AUT! Galatasaray'ın etkili duran top isimlerinden Maicon, frikikte doğrudan kaleyi denedi ama top üstten dışarı gitti.

22
TEHLİKELİ NOKTA! Galatasaray atağında Donk, ceza sahasına girmek isterken faule maruz kaldı ve hakem serbest vuruşu işaret etti. Militao pozisyonun ardından hakem tarafından uyarıldı. Galatasaray, kritik bir noktadan duran top kullanıyor.

21
Otavio sağ kanattan rakiplerini bir bir geçerek çizgiye indi ancak pasını çıkarmadan Nagatomo'nun müdahalesine maruz kaldı ve atak sona erdi.

20
Alex Telles'in sol kanattan yaptığı orta, sağ kanattaki Jesus Corona'ya gitti. Corona'nın ortasını Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

19
Hava topu mücadelesinde Serdar Aziz, orta alanda Otavio'ya faul yaptı ve Porto atağı serbest vuruşla başladı.

17
Porto hücumunda ceza sahası dışına seken topa Eder Militao vurdu, kaleci Muslera üzerine gelen topu kontrol etmekte zorlanmadı.

16
Sinan Gümüş'ün sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz yükselip kafayı vurdu, top az farkla yandan auta çıkarken hakem Oliver, Serdar'ın hava mücadelesinde rakibine faul yaptığını işaret etti.

15
Galatasaray yine tehlikeli geldi. Rodrigues'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Belhanda şutunu gönderdi, savunmaya çarpan top kornere gitti.

14
Mücadelede 15 dakikalık süre geride kalırken Galatasaray, şu ana dek Porto'ya göre daha çok pozisyon buldu. 0-0'lık eşitlik sürüyor...

13
İNANILMAZ KAÇTI! Galatasaray gole çok yaklaştı. Onyekuru, sağ kanatta Linnes'ten aldığı pas sonrası çizgiye inmeden ortayı yaptı, ceza sahası içinde Sinan Gümüş şutu gönderdi, kaleye sert giden top Maxi Pereira'ya çarpıp kornere gitti.

12
Sinan Gümüş'ün sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta uzak noktaya giden topu Casillas çıkıp tek yumrukla uzaklaştırdı.

11
Brahimi'nin Sinan'a yaptığı faul sonrası Galatasaray, sağ kanatta taç çizgisinin hemen önünden serbest vuruş kazandı.

10
Alex Telles sol kanatta topla hareket halindeyken ortayı ceza alanna göndedi, Nagatomo yükselip vuruş açısı vermedi. Devam eden pozisyonda Jesus Corona sağ kanattan ortaladı ama Muslera'da kaldı.

9
Porto, sağ kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Gelişen atakta Brahimi zor pozisyonda şutunu gönderdi, top auta gitti.

8
Nagatomo sol kanatta baskıya maruz kaldı ve geri dönmek istedi ancak Serdar Aziz topa yetişemeyince korner kararı geldi.

6
Linnes, uzun bir pasla Onyekuru'yu topla buluşturmak istedi ancak Onyekuru, topu iyi kontrol edemedi.

5
ÜSTTEN AUT! Porto, Galatasaray kalesindeki ilk tehlikesini gerçekleştirdi. Telles'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna Moussa Marega yükseldi, kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.

4
Porto sol kanattan atak geliştirdi, ilk pozisyonda Linnes topu uzaklaştırdı. Devam eden pozisyonda Linnes, rakibine geçiş izni vermedi ve top kornere çıktı.

4
Galatasaray, Porto deplasmanında maça hızlı başladı ve ilk dakikalarda rakip kaleyi zorlamaya başladı.

3
Galatasaray sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale önüne yapılan ortaya Maicon yükseldi, top üstten auta çıktı.

2
MÜDAHALE! Galatasaray'da Garry Rodrigues sol kanattan hızlı bir şekilde içeri girdi, ceza sahasına girer girmez iki savunmacının arasında kaldı ve Porto savunması topu kornere yolladı.

1
Porto sol kanatta kendi yarı sahasında taç atışı kullandı, araya giren Belhanda topun sahibi oldu ve bekletmeden Sinan'a gönderdi, onun gelişine vuruşu etkili gitmedi ve kaleci Casillas topun sahibi oldu.

İlk düdük çaldı ve zorlu karşılaşma başladı!

POrto Gs Kadrolar

Bu akşam saat 22:00'de başlayacak mücadelenin yayıncısı belli oldu.

Karşılaşma beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca beIN Sports bu hafta içinde oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarını yayınlayacağını açıkladı. beIN SPORTS: "Sporun Yıldızı paketi bulunan Digiturk üyeleri, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinci hafta müsabakaları ile birlikte sarı kırmızılı temsilcimizin heyecan dolu Porto maçını ek bir ücret ödemeden izleyebilecek."

beIN Sport Yayın Akışı 

Galatasaray - Porto Muhtemel 11'ler
Porto: Casillas, Pereira, Felipe, Militao, Telles, Danilo, Herrera, Oliveira, Otavio, Brahimi, Marega

Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Onyekuru (Feghouli), Belhanda, Rodrigues, Eren

Porto - Galatasaray maçını şifresiz veren kanallar

Saat 22.00'da başlayacak Porto - Galatasaray maçını şifresiz olarak Azerbaycan kanalı CBC Sport'tan izleyebilirsiniz.

CBC Sport frekans bilgileri

CBC Sport HD kanalının yayınları Türkiye'den de rahatlıkla izlenebiliyor. Ancak izleyicilerinin çanak antenlerini 42 dereceden 46 derece doğuya yani 4 derecelik çevirmeleri gerekiyor. Azeri uydusu AzerSpace1'den yayın yapan kanalın frekansı 11135. Polarizasyon yatay, sembol değeri ise 27500.

beIN Sports'dan yapılan açıklama şu şekilde:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye yayın haklarına ilişkin görüşmeler halen devam ediyor UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı bu hafta da beIN SPORTS’ta

FC Porto ile temsilcimiz Galatasaray arasında yarın gece saat 22.00’de oynanacak karşılaşma dahil olmak üzere, Devler Ligi'nin ikinci haftasındaki 16 müsabaka, beIN SPORTS ekranlarında olacak.

Sporun Yıldızı paketi bulunan Digiturk üyeleri, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinci hafta müsabakaları ile birlikte sarı kırmızılı temsilcimizin heyecan dolu Porto maçını ek bir ücret ödemeden izleyebilecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugün oynanacak 8 karşılamayla başlayacak ikinci hafta heyecanı, sarı kırmızılı temsilcimizin Çarşamba akşamı saat 22.00’de Portekiz temsilcisi Porto ile oynayacağı müsabaka ve aynı gece oynanacak diğer 7 karşılaşmayla birlikte devam edecek.  

Karşılaşmaları, Sporun Yıldızı paketi bulunan Digiturk üyeleri izleyebilecekler. Sporun Yıldızı paketi bulunmayan Digiturk üyeleri ise Sporun Yıldızı paketine üye olarak ya da izle öde sistemi ile maçları takip edebilecek. 

Konuya ilişkin resmi iletişim kanallarımız haricinde yapılacak hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica eder, kamuoyunun bilgisine sunarız.

MUHTEMEL 11’LER;

PORTO: Casillas, Pereira, Felipe, Militao, Telles, Danilo, Herrera, Oliveira, Otavio, Brahimi, Marega

TEKNİK DİREKTÖR: S. Conceiçao

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Belhanda, Onyekuru, Rodrigues, Eren Derdiyok

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin