Plastik poşetlerin parayla satılması TBMM'de kabul edildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Plastik poşetlerin parayla satılması TBMM'de kabul edildi

TBMM'de, Çevre Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan teklifin birinci bölümünde yer alan 9 madde kabul edildi. Plastik poşetleri ücretsiz veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.

Takip Et

TBMM'de, Çevre Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan teklifin birinci bölümünde yer alan 9 madde kabul edildi. Plastik alışveriş poşetleri en az 25 kuruştan satılacak. Poşetleri ücretsiz veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.

Teklife göre, plastik alışveriş poşetleri tüketiciye en az 25 kuruştan satılacak. Plastik poşetleri ücretsiz veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.

Yine taslak yönetmelik çerçevesinde 15-50 mikron arasında kalınlıktaki torbalar için ülke genelinde yıllık kişi başına kullanılan torba adedinin 31 Aralık 2019'a kadar 90’ı, 31 Aralık 2025'ten itibaren ise 40’ı aşmayacak şekilde kullanımının azaltılması yönünde AB ile uyumlu bir yönetmelik çalışması yapılmaktadır. Taslak şu anki şekliyle çıkarsa ücretli poşet uygulaması, 1 Ocak 2018'de değil, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecektir ve 31 Aralık 2025 tarihine kadar bir hedef çerçevesinde kademeli uygulanacaktır."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin