Pervin Buldan ifade verdi: İfadesi alınan Buldan serbest bırakıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Pervin Buldan ifade verdi: İfadesi alınan Buldan serbest bırakıldı

Son dakika. HDP'li Pervin Buldan gözaltına alındı.. TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan açılan dava kapsamında ifade vermek için polis eskortluğunda Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Buldan ifadenin ardından serbest bırakıldı

Takip Et

Bir programı kapsamında Diyarbakır'da bulunan Buldan, hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesince açılan dava kapsamında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alındı.

Yetkililer, Pervin Buldan hakkında yakalama kararı olduğunu, kararı kendisine tebliğ ettiklerini belirterek, "Kararın tebliğ edilmesiyle Pervin Hanım, kendi aracıyla adliyeye gitmiştir, gözaltı işlemi uygulanmamıştır" dediler.

Pervin Buldan Öcalan sizi takip ediyor

- Pervin Buldan: ''PKK terör örgütü değildir''
- Pervin Buldan: ''Sayın Öcalan attığınız her adımı takip ediyor.''


HDP'Lİ DANIŞ BEŞTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ:

HDP'li Meral Danış Beştaş ise, Buldan’ın yanında olduğunu belirterek, “Polisler geldi, yakalama kararını tebliği ettiler, benim aracımla polis eşliğinde adliyeye gittik. Bunun adı hukukta gözaltıdır. Zaten hakkında yakalama kararı çıkarılmış” diye konuştu.

PERVİN BULDAN SERBEST BIRAKILDI

HDP'nin TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, yarın katılacağı iftar programı nedeniyle geldiği Diyarbakır'da, hakkında Ağrı da yürütülen bir soruşturma kapsamında polis eşliğinde gittiği adliyede yaklaşık 2 saat kaldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kurularak ifade veren Pervin Buldan, daha sonra serbest kaldı. Buldan adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin