Osman Kavala tutuklandı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Osman Kavala tutuklandı

Son dakika... Gezi Parkı davası kapsamında 840 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu’nun da aralarında bulunduğu 16 sanıklı davada 9 sanık haklarında isnat edilen tüm suçlardan beraat etti. Gezi Davası’nda tahliyesine ve beraatına karar verilen Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs” suçundan gözaltı kararı verildi. Gezi Parkı Davasında tahliye edildikten sonra yeniden gözaltına alınan ve ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edil Osman Kavala tutuklandı.

Takip Et

Tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Osman Kavala tutuklandı.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Osman Kavala hakkındaki sevk yazısında, Henri Barkey ile 15 Temmuz darbe girişiminden önce irtibatlı olduğu belirtilerek “Osman Kavala'nın 15 Temmuz darbe teşebbüsünün karar sürecine katıldığına dair bulgulara ulaşıldığı” iddia edildi.

Osman Kavala tutuklandı
Osman Kavala tutuklandı

Savcılık, Kavala hakkında 2016’da başlatılan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ABD’den gelen Hanrey Barkey ile görüşme yaptığı, PKK irtibatlı kişilerle görüştüğü ve darbe girişiminin karar sürecine katıldığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmayı tutuklama istemine gerekçe gösterdi.

Kavala’nın ilk gözaltına alınıp tutuklandığında sorgusunda da konu edilen bu iddialarla ilgili olarak hangi yeni kanıtlar nedeniyle gözaltı kararı verildiği sevk yazısında yer almadı. Yazıda sadece Kavala’nın daha önce tutuklanıp tahliye edildiği bu soruşturmada ‘kaçma şüphesi’ nedeniyle yeniden tutuklanmasının istendiği belirtildi ve önceki iddialar sıralandı.

Sevk yazısı şöyle:

Çağlayan’da toplanan vatandaşlar mahkemenin kararını bekliyor:

Osman Kavala tutuklandı
Osman Kavala tutuklandı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin