Orman yaktığı iddia edilen görevli: Yangınlarda uçakların pek faydası olmuyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Orman yaktığı iddia edilen görevli: Yangınlarda uçakların pek faydası olmuyor

Orman yaktığı iddia edilen bakanlık görevlisi iddialar ilişkin konuştu.. OGM Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ise, "Türkiye’de ormanımız var ki yangınımız oluyor." ifadelerini kullandı. İzmir’de çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınında, ‘Orman Bakanlığı görevlisi ormanı yaktı’ iddiasıyla gündeme gelen o isim konuştu. Vatana ihanet edecek bir şey yapmadım diyen, Orman Yangınlarını Önleme Şube Müdürü Özkan Özbedel, ‘Olayların yanlış anlaşıldığını ve vatandaşların kendisini böyle tanımasından çok üzüldüğünü’ söyledi. Özbedel, "Karşı ateş uygulaması yapıldı ve başarılı olundu, derken Orman Bakanı Pakdemirli'nin 'yangın uçağı' açıklamalarına da destek vererek 'Yangınlarda uçakların pek faydası olmuyor.. İzmir yangınında kasıt olduğunu söyleyemeyiz.' ifadelerini kullandı..

Takip Et

‘Orman Bakanlığı görevlisi orman yaktı’ iddiasına ilişkin sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler tüyleri ürpertmişti

İddiaya göre; “Üzerinde Orman Bakanlığı logolu kıyafet olan bir şahıs elinde alev makinesi (pürmüz) ile ormanı yakarken vatandaşlar tarafından suç üstü yakalanmış ve ‘ormanı kasıtlı olarak yaktığı’ iddiası ile tepkilere neden olmuştu.

Orman yaktığı iddia edilen görevli: Yangınlarda uçakların pek faydası olmuyor
Orman yaktığı iddia edilen Orman Yangınlarını Önleme Şube Müdürü Özkan Özbedel

Konunun odağındaki Orman Genel Müdürlüğü personeli konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Orman Genel Müdürlüğü’de  (OGM) Orman Yangınlarını Önleme Şube Müdürü olarak görev yapan Özkan Özbedel, olayların yanlış anlaşıldığını ve vatandaşların kendisini böyle tanımasından çok üzüldüğünü söyledi.

"HİÇ BİR ZAMAN VATANIMA İHANER EDECEK BİR ŞEY YAPMADIM"

“Oradaki arkadaşların yanlış anlamasından dolayı veya farklı düşüncelerinden dolayı geldiler… Alnımızın akıyla görevimizi yaptık, içimiz rahat.  Vatandaşlarımızın bizi öyle tanımaları beni çok üzdü. Ben 25 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman vatanıma ihanet edecek bir şey yapmadım, şimdiden sonra da yapmam. Olsun canları sağ olsun, artık o dakikadan sonra ben yine yangınla mücadeleye devam ettim.” diye konuştu

"JANDARMAYA DURUMU İZAH ETTİM"

Olay anını ve yaşananları anlatan Özbedel, “O yangındaki cephemiz çok genişti, yani çok geniş bir cephede mücadele ediyorduk. Gözaltına alınmadım, oradaki jandarma ekiplerine durumu izah ettim, onlar köylüleri yatıştırmak ve müdahale etmek için çok yönde hareket etti.” dedi.

"ORMANIMIZ VAR Kİ YANGINIMIZ OLUYOR"

İzmir’deki yangının son durumu hakkında bilgi veren OGM Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ise, “Türkiye’de ormanımız var ki yangınımız oluyor. Bu yangın öncesinde İzmir’de üç yangınımız vardı. Biz helikopterleri o yangından bu noktaya topladık. Enerjimiz parçalanmıştı ancak toparlandık. Yangın başlamadan öncede Milas’ta, Bodrum’da yangın başladı. Dolayısıyla bütün enerjilerimizi buralara yükledik 53’üncü saatte de yangını kontrol altına aldık.” ifadelerini kullandı.

Orman yaktığı iddia edilen görevli: Yangınlarda uçakların pek faydası olmuyor
Orman yaktığı iddia edilen görevli: Yangınlarda uçakların pek faydası olmuyor
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin