Orman Bakanlığı görevlisi alev makinesi ile orman yaktı, ortalık karıştı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Orman Bakanlığı görevlisi alev makinesi ile orman yaktı, ortalık karıştı

Başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin kıyı bölgelerinde günlerdir devam eden yangınlar vatandaşı isyan ettirdi. İzmir'de aynı anda 5-6 noktada başlayan ve üç gün sürdükten sonra bugün kısmen kontrol alınırken akşam saatlerinde bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada skandal bir görüntü ortaya çıktı. Görüntülerde elindeki alev makinesiyle(pürmüz) ormanlık alanı ateşe veren Orman Bakanlığı görevlisi görülürken, bir diğer iddiada ise Suriyeli olduğu öne sürülen bir şahıs ormanda ateş yakarken suçüstü yakalandı..

Takip Et

Avrupa'nın en büyük ve en güçlü yangın söndürme sistemi ve tecrübesi dahil 6 yangın söndürme uçağı bulunan Türk Hava Kurumu(THK) günlerdir devam eden yangınlara elindeki gelişmiş teknoloji ve uçaklara rağmen müdahalede bulunamıyor..

Ormanlarımız, 70 milyon ihale bedeli ile THK'ya verilmezken, elinde sadece 1 tane helikopter olan Bordo Mimarlık Ofisi adında bir şirkete 120 milyon TL'ye ihale edildi. Çanakkale'de Kaz Dağları'nda katliam yapan Kanadalı şirket tartışılmaya devam edierken,  Bordo Mimarlık ise bugün Kanada'dan kiralık olarak getirdiği helikopterlerle yangınlara müdahele ediyor. İhale sözleşmesine göre bu helikopterler garanti edilen kazancın yanı sıra, havalandıkça (yangın çıktıkça) daha çok para kazanıyor..

Orman Bakanlığı görevlisi alev makinesi ile orman yaktı, ortalık karıştı
Orman Bakanlığı görevlisi alev makinesi ile orman yaktı, ortalık karıştı

Tüm bu gelişmelerin ışığında Türkiye genelinde son aylarda şüpheli yangınlar vatandaşı isyan ettiriyor.. 3 Gündür ise İzmir Karabağlar'da başlayan yangın 3 gün sonunda kısmen kontrol altına alınabildi..

"KARŞI YANGIN"

İzmir'de kaydedildiği öğrenilen görüntülerde, Orman Bakanlığı görevlisi bir kişi elindeki alev makinesi ile ormanlık alanı ateşe verildiği görüldü. Duruma müdahale eden vatandaşlar tepki gösterirken, videoda görevlinin 'git şkayet et..' sözleri duyuluyor. Bazı yandaş haber kanallarında, söz konusu bakanlık çalışanının 'karşı yangın' çıkararak diğer yangınları engellemeye çalıştığı iddiasında bulunuldu.

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin