Okullarda tüm etkinlikler ve TSK'da çarşı izinleri iptal


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Okullarda tüm etkinlikler ve TSK'da çarşı izinleri iptal

Son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri nedeniyle okullardaki tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. 'TSK´da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk' açıklaması yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da alınan corona virüsü önlemleri kapsamında izinlerin bir süreliğine iptal edildiğini duyurdu.

Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda da alınması gereken önlemlerin sıralandığı yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir."

Bakanlığın yazısında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinlik müracaatlarına izin verilmeyeceği ve konuyla ilgili tedbirlerin valiliklerce alınacağı kaydedildi.

İLGİLİ HABER

TSK’DA CORONA TEDBİRLERİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da alınan corona virüsü önlemleri kapsamında izinlerin bir süreliğine iptal edildiğini açıkladı... Konuşmasında TSK’da corona virüsü salgını karşısında alınan tedbirlere değinen Akar şunları ifade etti:

- Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik.

- Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak.

- Ayrıca TSK´da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk.

TOKALAŞMA YOK

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi daha sonra tesislerde gezerek faaliyetleri yerinde inceledi. Öte yandan, Bakan Akar ve komuta kademesi, ASELSAN’a ayrı makam araçları yerine özel bir minibüsle geldi. Akar araçtan inişinde kendisini karşılayan heyetle tokalaşmak yerine yeni tip corona virüsü karşı alınan tedbirler kapsamında uzaktan selamlaşmayı tercih etti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin