Nisa Mihriban bebeğin bakıcısının ifadesi ortaya çıktı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Nisa Mihriban bebeğin bakıcısının ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Pendik'te boş bir arazide bulunan ve beyin ölümü gerçekleştiği duyurulan Nisa Mihriban adı verilen bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Çocuk bakımevinde ihmal iddiasıyla ifadesi alınan bakıcı D.Y.'nin, "Nisa bebeği besledim ve daha sonra götürüp yatağına bıraktım. Yatağına bıraktığımda herhangi bir sorun yoktu" dediği öğrenildi.

Takip Et

Pendik’te boş bir arazide bulunduktan sonra Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Büşra Durmaz’ın süt annelik yaptığı 3 aylık Nisa Mihriban bebek, kaldığı çocuk bakımevinde 31 Mart’ta fenalaşarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hastane başhekimliği dün akşam, Nisa bebeğin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği ve durumunun ciddiyetini koruduğuna ilişkin bir açıklama yaptı.

“YATAĞINA BIRAKTIĞIMDA NİSA BEBEĞİN BİR SORUNU YOKTU”

Bakımevinde ihmal iddiasıyla ilgili olarak görevli D.Y.’nin ifadesi alındı. D.Y.’nin “Ben Nisa bebeği besledim ve daha sonra götürüp yatağına bıraktım. Yatağına bıraktığımda herhangi bir sorun yoktu. Boğazına bir şey kaçıp kaçmadığıyla ilgili bilgim yok” dediği öğrenildi. Bakıcı ifadesinin ardında serbest bırakıldı.

KRİTİK SÜREÇ; 24-48 SAAT

Beyin ölümü gerçekleştiği duyurulan Nisa Mihriban bebekle ilgili yeni haber... Hastaneden sabah karşı yapılan açıklamada "Beyin ölümüne dair kesin netice 24-48 saat içerisinde belli olacak" dedi.

İstanbul Pendik'te annesi tarafından sokağa terk edilen, Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütanneliğini yaparak kendisine “Nisa Mihriban” adını verdiği bebeğin beyin ölümü gerçekleştiği açıklanmıştı.

24-48 SAAT İÇERSİNDE BELLİ OLUR

Bu sabaha karşı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimliğinden yapılan açıklamaya göre ise tedavisi süren bebeğin beyin ölümünün kesinleşmediği ifade edildi. Bebeğin beyin ölümünün kesin neticesinin 24-48 saat içerisinde belli olacağı duyuruldu. Hastaneden yapılan açıklamada şöyle denildi:

– Nisa Mihriban bebek 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından kardior pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ile kalp ve solunum resussitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanemizi acil çocuk birimine getirilmiştir, yapılan ilk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumun olmaması üzerine hemen entübe edilmiş, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüstasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanmıştır.

Nisa Mihriban bebeğin bakıcısının ifadesi ortaya çıktı
Nisa Mihriban bebeği terk eden anne E.S. dün akşam tutuklandı.


Bebeğini terk eden anne E.S. dün akşam tutuklandı.

DURUMUNDA BİR İYİLEŞME YOK

– Çocuk yoğun bakım ünitesinde yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin, genel durum ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç belirlenmemiştir.

– Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda nisa bebekle ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir. Nisa Bebeğimize Allah’tan şifa sevdiklerine geçmiş olsun diler, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin