Netflix Türkiye^den çıkıyor iddiası: Açıklama geldi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Netflix Türkiye^den çıkıyor iddiası: Açıklama geldi

RTÜK'ün 'internete denetim' kararının ardından sıcak bir gelişme yaşandıç.. RTÜK’e lisans için başvuran 247 şirket arasında Netflix Türkiye’nin olmadığı ortaya çıktı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken NETFLİX Türkiye'den açıklama geldi..

Takip Et

Netflix Türkiye kapanıyor iddiası

İnternet üzerinden yapılan yayınlara RTÜK denetimi yolunu açan ve bu yayın platformlarına lisans alma zorunluluğu getiren yönetmelik tüm maddeleriyle yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusu yapması gerekiyor. Şu ana kadar RTÜK’e başvuran 247 şirket arasında Netflix Türkiye’nin olmadığı ortaya çıktı.

İnternet üzerinden yapılan yayınlara RTÜK denetimi yolunu açan ve bu yayın platformlarına lisans alma zorunluluğu getiren yönetmelik tüm maddeleriyle yürürlüğe girdi.

RTÜK’ten konuyla ilgili son olarak geçen hafta perşembe günü yapılan açıklamada, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesi uyarınca anılan Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Üst Kurulumuza yapılması zorunlu bulunan başvurular 30 Ağustos 2019 Cuma, 31 Ağustos 2019 Cumartesi ve 1 Eylül 2019 Pazar günlerinde de alınmaya devam edilecektir” denilmişti.

İnternet Hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz Twitter’dan yaptığı açıklamada RTÜK’e lisans için başvuran 247 şirket arasında Netflix Türkiye’nin olmadığını açıkladı. Netflix Türkiye’nin bugün açıklama yapması bekleniyor.

Netflix Türkiye kapanıyor iddiası
Netflix Türkiye kapanıyor iddiası


RTÜK’ün CHP’li Üyesi İlhan Taşçı, Netflix’in RTÜK’e lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı.
İnternet üzerinden yapılan yayınlara RTÜK denetimi yolunu açan ve bu yayın platformlarına lisans alma zorunluluğu getiren yönetmelik tüm maddeleriyle yürürlüğe girdi.

NETFLIX TÜRKİYE’DEN AÇIKLAMA GELDİ
Netflix Türkiye, RTÜK’e yapılan lisans başvurusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, yetkililerle içeriklere ilişkin görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, şöyle denildi:

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin