Muharrem İnce'den İstanbul adaylığı açıklaması: Sandık konulursa adayım!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Muharrem İnce'den İstanbul adaylığı açıklaması: Sandık konulursa adayım!

Son dakika.. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasındaki görüşme başladı. İkili arasındaki görüşme 12.45 civarında sona erdi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Muharrem İnce görüşmesinin ardından açıklama yaptı: İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa gel adayımız ol derse asla aday değilim...

Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce bir araya geldi. İnce ve Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşme 45 dakika civarında sürdü.

Muharrem İnce görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "'Önerilerimiz kaygılarımı ve bazı illerle ilgili bildiklerimi kendisine bunları aktardım. Partimin emrinde olduğumu söyledim. 89'da hemen hemen bütün belediyeleri nasıl aldıysak bugün de bunun mümkün olabileceğini örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım. İstanbul'da Ankara'da sandık koyarsak eğilim yoklaması yaparsak... Eğilim yoklaması yani seçim kurulu olmadan partililer olarak milletvekilleri sandığın başında olur 130 gün varken yapabiliriz bunu. Sandık koyalım o üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. Örgüt bu adayı ben seçtim derse başarılı oluruz bunları Sayın Genel Başkana aktardım. Değerlendireceğini söyledi Sayın Genel Başkan. Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değildir Türkiye derdindeyim eğilim yoklaması olursa İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa gel adayımız ol derse asla aday değilim."

Muharrem İnce'den İstanbul adaylığı açıklaması: Sandık konulursa adayım!
Muharrem İnce'den İstanbul adaylığı açıklaması: Sandık konulursa adayım!

Partinin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan randevu talebinde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki görüşmede yerel seçimlerin ele alınması öngörülüyor.

İnce'nin adı, İstanbul adaylığı için konuşulmuştu. Ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun duruma çok sıcak bakmadığı gelen kulis bilgileri arasında.

Muharrem İnce ise, İstanbul adaylığına kapıyı kapatmadı. İnce, İstanbul adayının parti üyelerinin önüne konulacak sandıkla belirlenmesi gerektiğini birçok kez dile getirdi. CHP ise, sandık önerisinin kabul görmediğini bildirmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin