Milli Piyango'da şimdi de 'top' skandalı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Milli Piyango'da şimdi de 'top' skandalı

Tartışmaların odağından düşmeyen Milli Piyango, şimdi de Süper Piyango çekilişinde yaşanan top skandalı ile gündemde.. Süper Piyango'nun 25 Nisan 2020 tarihli 100 bin lira çekişinde 6 haneli çekiliş numarasının son hanesinde karıştırma küresinden 2 top düşmesine rağmen kürenin başındaki görevli kendi inisiyatifiyle bir topu seçti. Çekiliş ise iptal edilmezken herhangi bir açıklama da yapılmadı.

Takip Et

Geçtiğimiz hafta Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Süper Loto’nun 25 Nisan tarihli çekilişinde “skandal” olarak nitelendirilebilecek bir hata yapıldı.

2 TOP DÜŞTÜ GÖREVLİ BİRİNİ SEÇTİ
100 bin liralık ikramiye için toplar, karıştırma küresinden düşerken son hanenin bulunduğu küreden sepete 2 top düştü. Kürenin başındaki görevli eliyle yetkilere 2 işareti yaparak durumu izah etti ardından ise 4 rakamını seçip gösterdi. Böylelikle 100 bin lira kazanan şanslı numara “386704” olarak belirlendi.

SES KISILDI İDDİASI
Konuyla ilgili Haberler.com’a gelen ihbara göre; Milli Piyango’nun bu çekilişinin canlı yayınında 2 topun sepete düştüğü yetkililerin ise küre başındaki görevliye bir topu seçip göstermesi yönündeki konuşmalar yansıdı. Ancak kaydın tekrarı izlendiğinde ise olayın olduğu anlarda konuşmaların sesi kısıldı ve videoya yansımadı.

AÇIKLAMA YOK
Söz konusu çekiliş Milli Piyango tarafından iptal edilmez veya tekrar edilmezken olayla ilgili bir açıklama da yapılmadı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin