Milli Piyango Çekilişinde Hile yapıldı iddiaları: İşte o anlar


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Milli Piyango Çekilişinde Hile yapıldı iddiaları: İşte o anlar

Milyonlarca vatandaşın umut kapısı haline gelen Milli Piyango'nun canlı yayında gerçekleşen 9 Ekim çekilişinde kafa karıştıran anlar yaşandı.. Topların bulunduğu kürenin arkasında bir kişinin olması ve '6' rakamının gizemli düşüşü.. Yılbaşı öncesi binlerce Milli Piyango bileti satılırken, çekiliş öncesi hile iddiaları kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Öte yandan kamuoyunda artan tepkiler sonrası Milli Piyango İdaresi'nden resmi açıklama yapıldı ve '6' rakamının ikinci kez düşmesinin 'tamamen tesadüf' olduğu öne sürüldü.

Takip Et

Yılbaşı çekilişine günler kala, bir video tartışma yarattı. Sosyal medyada hızla yayılan video, 9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango çekilişine ait. Çekiliş esnasında kürelerin arkasında bir kişinin olması kafaları karıştırdı..

Görüntülerde tartışma yaratan nokta ise, amorti numaralarının çekilişindeki bir an.

BUTONA BASILMADAN '6' DÜŞÜYOR, BUTONA BASILINCA YİNE '6' DÜŞÜYOR.

Görüntülere göre; olay şu şekilde gerçekleşiyor:

— Noter huzurundaki Milli Piyango heyeti, çekilişe amorti numaralar ile başlıyor. Ve ilk amorti numarası 4 olarak çıkıyor.

— İkinci amorti numarası için, 5'ten 9'a kadar olan toplar çekiliş küresine atılıyor.

- Daha butona basılmadan, küreden 6 numarası çıkıyor.

— Heyetteki moderatör, "Hayır, hayır. Geri atalım topu. Henüz daha butona basmadım" diyerek çekilişi tekrarlatıyor.

— Tekrarlanan çekilişte amorti numarası yine 6 çıkıyor.

Milli Piyango Çekilişinde Hile yapıldı iddiaları: İşte o anlar
Kürelerin arkasındaki şahıs, arıza Olursa diye orada hazır bekliyormuş!

MİLLİ PİYANGO'DAN AÇIKLAMA GELDİ: TAMAMEN TESADÜF

Konuyla ilgili, Milli Piyango resmi sitesinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango Çekilişi ile ilgili olarak bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti ortaya çıkmıştır:

İdaremiz tarafından düzenlenen şans oyunlarına ait çekilişler halkımıza ve medyaya açık olarak çekiliş heyeti tarafından ve noter gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Çekilişlerin tamamı www.millipiyango.gov.tr adresinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

İdaremizce düzenlenen tüm çekilişlerden önce, Çekiliş Heyeti ve Noter huzurunda teknik personel tarafından çekiliş kürelerinin kontrol ve testleri yapılmaktadır. Çekiliş küreleri ile ilgilenen teknik personel çekiliş esnasında küreler ile ilgili herhangi bir sorun veya arıza olduğunda anında müdahale edilebilmesi amacıyla arkada hazır bulunmaktadır.

Bahse konu 9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango Çekilişinde de kürelerin kontrolü ve testleri yapılarak canlı yayın çekilişine geçilmiştir.

Çekiliş esnasında top düşürme sepetini açan bobin arızasından kaynaklanan bir sorun nedeniyle butona basılmadan ikinci amorti küresinden düşen numaralı top Çekiliş Heyeti ve Noter tarafından iptal edilmiş, küre içerisine tekrar atılarak çekilişe devam edilmiştir. Aynı numaralı topun tekrar düşmesi tamamen tesadüfen gerçekleşmiş ve çekilişimiz sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin