Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa etti: İşte yerine atanan isim


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa etti: İşte yerine atanan isim

Son dakika.. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 'yetkisizliik'ten yakındığı ve bazı tarikat ve cemaatlerin bakanlıktaki faaliyetlerinden rahatsız olduğu, 'böyle giderse Tarikat-Cemaat bakanlığı' haline gelecek..' diye yakınlarına dert yandığı öne sürülüyordu.. Ve yaşanan gelişmelerinde ardından Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı görevinden istifa etti, yerine Erdoğan’ın imzasıyla Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Takip Et

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı'na göre, görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığı'na, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Atamanın, Anayasanın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Prof. Dr. Ziya Selçuk, 10 Temmuz 2018'den bu yana Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütüyordu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı'na ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy atandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa etti: İşte yerine atanan isim
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa etti: İşte yerine atanan isim

Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldığı aktarıldı.

ZİYA SELÇUK'TAN İLK AÇIKLAMA

Görevinden affını isteyen Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"YETKİSİZLİK, TARİKAT-CEMAAT, YOLSUZLUKLAR"
Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre, Ziya Selçuk'un bakanlıktaki bazı gelişmelerden rahatsız olduğu ve istifa kararını bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyurmuştu.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, internet sitesi Yetkin Report'taki yazısında Selçuk'un durumuna ilişkin şu kulisleri paylaşmıştı: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yetkisinin olmadığından sitem etti ve bundan bıkmış durumda. Yakın çevresine de söylemiş bunu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gidip 'Ben bu görevi yapamıyorum', o da 'Uygun zamanda alırız' demiş. Ziya Selçuk'un tek şikâyeti bu değilmiş. Bazı tarikat ve cemaatlerin Milli Eğitim Bakanlığı içindeki faaliyetlerinden rahatsız. Bazı yolsuzluk iddialarının üzerine gittiği için de AK Parti teşkilatından şikayetler geliyormuş hakkında.

Mahmut Özer kimdir?
5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır.

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yapmıştır.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanmıştır.

Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin